Сад почиње оно право, Србија против Русије за полуфинале!

Клише је (али клише са разлогом) када се каже да су најважније утакмице на спортским такмичењима уобичајеног формата она прва и она у четвртфиналу. Она раздваја оне који се боре за медаље, што је минимални циљ српске ватерполо селекције, и оне који кући одлазе празних пераја. Ватерполисти Србије за полуфинале играју против селекције Русије, а меч који почиње у 20.15 пратите на нашем Првом програму.

Сада почиње оно право! Уз дужно поштовање свим ранијим противницима Србије на ЕП у Београду – изузимајући, јасно, изразито квалитетну селекцију Хрватске – њихов квалитет и фаза такмичења у којима су се са "делфинима" састајали те мечеве не сврстава у одлучујуће или круцијалне. То су потврдили и сами ватерполисти Србије, који су неколико пута нагласали да су у припремном периоду форму темпирали за уводни меч са западним суседима, а онда и за сам финиш шампионата. Е па, меч са Хрватском су победили, а сада управо почиње сам финиш континенталног првенства.

Изабраници Дејана Савића у четвртфиналу играју са Русијом, екипом која је у претходном мечу била боља од Немачке (9:6).

"То је друга екипа у односу на Светско првенство у Казању. Бољи смо, ту нема дилеме, али овакве утакмице траже додатни опрез. Пуна Арена ће нам поново бити велика подршка и сигурно је да ћемо против физички одличне екипе дати максимум како бисмо прошли у полуфинале", рекао је капитен Живко Гоцић.

Слободан Никић апострофира нешто врло слично:

"Руси су већ урадили добар посао и немају шта да изгубе. Почињу најважније утакмице на турниру и верујем да ћемо бити спремни."

Дуел у сасвим сигурно пуној Комбанк арени пратите на нашем Првом програму од 20.15.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи