Читај ми!

Петерци потопили "делфине"

Србија поражена од Шпаније после петераца. "Делфини" у борби за седмо место на Светском првенству против Аустралије. "Нисмо победили због великог броја пропуштених шанси", изјавио је Савић после утакмице. "Када кола крену низбрдо, не заустављају се тако лако", каже Никић.

Ватерполисти Србије показали су да се нису у потпуности опоравили након болног пораза од Црне Горе у четвртфиналу. У борби за пласман играли су знатно испод могућности, па су у драматичном извођењу петераца заслужено изгубили после шесте серије.

Највећим делом сусрета вођена је изједначена и неизвесна борба, а изабраници селектора Дејана Савића заказали су, слично као у мечу са Црногорцима, игром у нападу. Ненавикнути да играју утакмице не за пласман, већ за медаље, капитен Удовичић и другови само повремено су били на очекиваном нивоу.

Имала је Србија шансе и пре продужетака да реши меч, касније је повела са 2:1, али је у последњем продужетку упорни домаћин ипак изједначио и изборио пенал-серију, где су одлучили  Митровићев промашај и гарсијин погодак.

"Почели смо са добром одбраном, али нисмо победили због великог броја пропуштених шанси", кратко је изјавио Савић после утакмице.

Филип Филиповић је оценио да је меч са Шпанцима био "без претераног жара".

"Мотиви су били испражњени после испадања у четвртфиналу. Нико није наметнуо ритам, играло се гол за гол. Могли смо да се одлепимо, али није било реализације", казао је Филиповић, додајући да је национални тим примио неколико голова на начин који "није знао да опише".

"Можда као деконцетрацију у одбрани. Велики је број разлога за овакав исход, глава је ипак негде одлутала. Шпанци нису лоша екипа, посебно код куће, и све им је ишло од руке. Ове две утакмице за пласман немају никакав смисао, али морамо да играмо. Видим да код куће наш неуспех не сматрају трагедијом, има и ова селекција право да не буде на месту за медаље, то је реалност. Сада преостаје да одиграмо и да будемо поштени пред собом", закључио је Филиповић.

Слободан Никић је навео да су он и саиграчи "покушали да се дигну" и истакао да је требало раније да реше утакмицу.

"Видели сте, када кола крену низбрдо, не заустављају се тако лако. Много смо се испромашивали, били слаби са играчем више када смо могли све да завршимо", констатовао је Никић, док је голман Бранислав Митровић, који је имао 22 одбране, оценио да "није било реализације".

"Окрећемо се Аустралији. Никада нисам играо за седмо место, али мора и тај сусрет да се одигра", закључио је Митровић, а Живко Гоцић није крио разочарање.

"Мислио сам да ћемо победити, ми смо много боља екипа од њих. Примили смо лаке голове, изгледа да је на то утицао пораз у четвртфиналу. Могло је да буде другачије, да се ми боримо за пето место, али сигуран сам да ћемо да победимо Аустралију", казао је Гоцић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи