Читај ми!

"Делфини" разјурили "баракуде"

Дерби светског ватерпола припао је Србији која је у трећем колу ЕП савладала Хрватску резултатом 15:12. Српски "делфини" још у другој четвртини преузели конце игре и контролисали је до краја меча. Селектор Удовичић искључен, Филип Филиповић у финишу примио тежак ударац у лице.

Ако је "Ел Класико" највећи фудбалски дерби, онда су мечеви између Србије и Хрватске најквалитетније ватерполо утакмице. Овога пута "Ел Класико" у базену припао је српским "делфинима" који су победили хрватске "баракуде" резултатом 15:12, по четвртинама 2:2, 6:4, 3:3, 4:3.

Преломна била друга четвртина у којој су наши репрезентативци голове давали после маестралних контранапада.

Нико није сумњао да ће и ова утакмица оправдати епитет дербија. Било је свега, од велике борбе и невероватних голова до неспортских потеза. Базен је кључао, а у њему су се боље нашли изабраници Дејана Удовичића.

Почетак утакмице био је очекивано тврд када играју две овако квалитетне екипе. Хрвати су два пута долазили у вођство, српски "делфини" су стизали, па је прва деоница завршена резултатом 2:2.

У наредној четвртини српски ватерполисти преузимају ствари у своје руке. Хрвати су још једном дошли у вођство преко Сукна, који је искористио играча више и довео своју екипу у вођство од 3:2. То је био последњи пут да су "баракуде" имале вођство на мечу.

Српски "делфини" су тада заиграли много боље у нападу и са три узастопна гола одлепили се на 5:3. Серију Србије на кратко прекидадају Хрвати голом из пенала, а онда следи нова "канонада" наших ватерполиста.

Уз сјајну реализацију играча више, "делфини" су два везана гола постигли из контранапада после сјајног пливања, прво Прлаиновићевог, а касније и Вање Удовичића. После новог одличног Удовичићевог гола пред крај друге четвртине Србија први пут има три гола предности 8:5, али пре одласка на одмор Хрвати користе предност од два играча вишка у базену и смањују на 8:6.

Сјајно звучи податак да су српски ватерполисти Хрватима, који играју одличну одбрану, у тој четвртини дали чак шест голова.

У истом ритму "делфини" настављају и у трећој деоници. После сјајне одбране, головима Пјетловића и велемајсторским Ћуковим потезом  Србија долази до предности од 10:6. Нажалост, ни тада наши ватерполисти нису успели да преломе меч.

Ипак, у том периоду и судије почињу са применом чудних критеријума, па наши играчи све теже долазе до позиције за шут, док су у одбрани често бране са играчем мање. До краја четвртине "делфини" су, ипак, успели да сачувају високу предност од 11:9, али је селектор Дејан Удовичић због приговора искључен.

Били су Хрвати близу да се скроз врате у игру када су после гола Сукна са играчем више на почетку последње деонице смањили на 11:10. То је био и последњи покушај "баракуда", јер су српски "делфини" поново заиграли одлично у нападу и погоцима Митровића, Пјетловића и Ћука вратили предност од четири поготка.

Утакмица је већ тада била решена, али поједини хрватски играчи су у финишу заиграли веома грубо. Најгоре је прошао Филип Филиповић, кога је Никша Добуд песницом ударио у лице.

На сву срећу, српски репрезентативац прошао је само са подливом испод левог ока, а реванширао се голом који је постигао из пенала.

На крају Србија је у сјајном мечу тријумфовала резултатом 15:12, а наредни противник наших "делфина" на Европском првенству је репрезентација Румуније.

Број коментара 83

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару