Читај ми!

Одбраном до победе

Удовичић очекује да тим јаком одбраном дође до победе на старту Европског првенства. Фокус на заустављање Гарсије и снажна одбрана бекова на Ивану Перезу. Србија у понедељак игра са селекцијом Шпаније.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је данас да очекује да тим јаком одбраном дође до жељеног резултата на првој утакмици на Европском првенству коју Србија у понедељак игра са селекцијом Шпаније.

"Фокус у одбрани биће заустављање леворуког шутера Ћавија Гарсије и снажна одбрана бекова на центру Ивану Перезу чиме ће се његов учинак довести на најмању могућу меру", рекао је Удовичић на аеродрому Никола Тесла приликом испраћаја репрезентације у Холандију.

Он је додао и да ће се од старта шампионата у базену наћи и капитен Вања Удовичић или Никола Рађен који су имали проблеме са болести током неколико дана припреме. Они ће уз Милана Алексића имати задатак да зауставе искусног капитена Переза, рођеног Кубанца, који је дуги низ година кључни играч Шпаније на позицији центра.

Селектор Србије је оценио и да ће се за три места из Групе Б, у којој се налази Србија, за пласман у завршницу борити селекција Србије, Црне Горе, Хрватске и Шпаније, али и да су екипе Немачке и Румуније врло квалитетне и могу изненадити неки од фаворизованих тимова.

Голман Србије Слободан Соро казао је да екипа добро познаје Шпанце са којима је играла утакмицу и на припремном турниру у Грчкој, и додао да је Србија тренутно квалитетнији тим.

"Мислим да нисмо препотентни ако ценимо себе онолико колико вредимо. Имамо квалитетнију екипу од Шпанаца, али чека нас врло тешка утакмица каквих смо са њима одиграли много", рекао је Соро. Он је додао и да је група у којој ће играти наша репрезентација јача него икад, али да ће темпо изузетно тешких утакмица са главним ривалима и оних тешких против Немачке и Румуније помоћи да екипа уђе у ритам и буде спремна за завршни део турнира.

Репрезентативац Живко Гоцић рекао је пред пут у Холандију да Србија има континуитет освајања медаља на Европским такмичењима и да жели да тако и настави.

"Мислим да Европско првенство није само увертира за Олимпијске игре. То је врло важно такмичење и идемо тамо да покажемо најбоље што знамо", рекао је Гоцић и нагласио да у екипи влада одлична атмосфера.

Србија први сусрет на Европском првенству у Ајндховену, које се игра од 16. до 29. јануара, игра у понедељак од 17.30 против репрезентације Шпаније.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару