Атлетика

Суботићева и Јотановићева у полуфиналу

Српска спринтерка Јелена Суботић пласирала се у полуфинале трке на 200 метара на 25. летњој Универзијади у Београду, пошто је у квалификацијама освојила 18. место. Јелена Јотановић пласирала се у полуфинале трке на 100 метара препоне. Она је у квалификацијама освојила пето место.

Суботићева је на циљ стигла за 24 секунде и 32 стотинке. Победница квалификација Новозеланђанка Моник Вилијамс постигла је време 23,55.

У квалификацијама трке на 200 метара учествовало је 39 атлетичарки, а друга српска представница Татјана Митић је дисквалификована.

Јелена Јотановић пласирала се у полуфинале трке на 100 метара препоне. Јотановићева је стазу претрчала за 13 секунди и 40 стотинки, док је победница квалифиакција Туркиња Невин Јанит постигла време 13,26.

У квалфикацијама на 100 препоне такмичила се и Маја Писић, која није успела да се пласира у полуфинале, иако је оборила лични рекорд. Она је постигла резултат 13,99 и освојила 19. место у конкуренцији 25 такмичарки.

Савић у другом кругу квалификација

Српски репрезентативац Милош Савић пласирао се у други круг квалификација трке на 200 метара, пошто је у првој фази такмичења постигао укупно 23. време у конкуренцији 66 атлетичара.

Савић је у квалификацијама са резултатом 21 секунд и 49 стотинки, оборио лични рекорд и пласирао се међу 32 најуспешнијих у тој дисциплини.

Други спрски представник на 200 метара Милош Симовић је био 51. са временом 22,44.

Победник квалификација Египћанин Амр Сеуд Ибрахим на циљ је стигао за 20,79 секунди.

Ивана Петровић последња у квалификацијама

Српска репрезентативка у атлетици Ивана Петровић заузела је  у квалифкацијама у дисциплини троскок на 25. летњој Универзијади у Београду, последње 20. место, пошто је прескочила само 11,67 метара.

Победница квалификација Кубанка Харијана Иглесијас Мартинес постигла је резултат 14,24 метара.

Савановић 18. на 20 километара

Српски алтетичар Владимир Савановић освојио је 18. место у ходању на 20 километара, на 25. летњој Универзијади у Београду, пошто је на циљ стигао за један час, 27 минута и 53 секунде.

У борбу за медаље ушла су 22. такмичара, а златно одличје освојио је Рус Сергеј Бакуљун, који је постигао време 1:20:52. Бакуљин је за један минут и девет секунди поправио рекорд Игара.

Сребрна медаља припала је његовом земљаку Андреју Рузавину, који је на циљ стигао за 1:21:08, док је бронзано одличје, са временом 1:21:35, освојио Бразилац Моасир Цимерман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару