Евора: Надам се скоку преко 17,50 метара

Актуелни олимпијски и светски шампион у троскоку Португалац Нелсон Евора изјавио је да се нада да ће на Универзијади у Београду остварити скок преко 17,50 метара.

"Изузетно мотивисан сам дошао на ово такмичење. Иако сам у Београд допутовао јуче већ сам се уверио у одличну организацију Игара и гостопримство. Одушевљен сам радом волонтера и њиховим образовањем", изјавио је 24. годишњи студент прве године маркетинга на Универзитету у Лисабону.

Евора је напоменуо да је "чуо све најлепше о Србији и Београду", као и да "веома цени" успехе наших спортиста.

"Волим историју и доста сам читао о историјској улози Београда и Србије. Што се спорта тиче, била ми је изузетна част да на Олимпијским играма у Пекингу упознам вашу тенисерку Ану Ивановић", рекао је Евора на конференцији за новинаре у Центру "Сава"..

Олимпијски шамнпион је истакао да очекује јаку конкуренцијуи на предстојећем такмичењу на стадиону Црвене звезде.

"С обзиром на састав стартне листе, неће ми бити лако да дођем до студентског злата", оценио је Евора.

Евора је, без обзира на врхунске резултате које је постигао током каријере, нагласио да не мисли да је "звезда" и да не жели да га људи тако доживљавају.

"Скромност је највећа људска врлина, а оно што имам да кажем рећи ћу на залетишту троскока", рекао је Евора и додао да му је актуелни светски рекордер Џонатан Едвардс "идол не само на спортском, већ и на личном плану".

Еврора је најавио сјајне резултате и на првенству света у Берлину у августу ове године.

"Волео бих да одбраним титулу, али и да пробијем границу од 18 метара. Наравно, желео бих да злато крунишем светским рекордром, дакле резултатом бољим од 18,29 метара. Ипак, на рекорд ћу ићи постепено, корак по корак, а први степеник на том путу биће ми лични рекорд ", поручио је Евора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару