Марка: Пројекат Душана Ивковића

Шпанци "пумпају" атмосферу пред четвртфинални дуел са Србијом. Младост - божанско богатство пројекта који је смислио Душан Ивковић. Млад тим, потпуно усредсређен на циљ.

Туча између кошаркаша Грчке и Србије, у припремном мечу пред Светско првенство у Турској, довела је у озбиљно питање пројекат који је смислио Душан Ивковић, пише шпанска Марка представљајући српску репрезентацију, наредног противника "фурије" на Мундобаскету.

Марка наводи да је Ивковић кључ разумевања успеха српске кошарке. "Створио је млад тим, не без квалитета и потпуно привржен циљу - што је важан елемент успеха".

Вођа тима је центар Ненад Крстић, који је са 27 година и најстарији играч овог тима. Само је Дарко Савановић из Валенсије још рођен 1983. године, док је Мачван са 20 најмлађи.

До сада, једино је Немачка успела да их порази. Ангола, Јордан, Аустралија и Аргентина су поклекли пред голобрадим талентима. Хрватска је остала корак кратка у другом кругу. Сада, у четвртфиналу очекије нас реприза прошлогодишњег финала Евробаскета.

Милош Теодосић је рођен 1987. године и у просеку је постизао 11,2 поена, 2,8 скокова и четири асистенције. Један од најбољих плејмејкера Европе. Сјајан додавач који даје ритам игри. Такође, до сада је бележио и 2,5 украдених лопти по мечу и шутирао 80 одсто за два поена. Опасан је за три поена. Све зна о кошарци.

Александар Рашић је рођен 1984. године, просечно је постизао 12,7 поена, 3,5 скокова и две асистенције. До сада је тројке шутирао неверованих 59 одсто. Непотребно је наглашавати да представља опасност са дистанце. Имајте у виду његову способност да добро одигра одбрану, али прави и грешке.

Немања Бјелица, рођен је 1988. године, просечно је постизао 5,5 поена, 0,8 скокова. Нови играч блиставе будућност. Веома разноврстан, и упркос висини од 209 центиметара барата лоптом као плејмејкер. Мека рука.

Новица Величковић, рођен 1986. године, са просеком од 9,8 поена, 5,2 скока и 2,2 асистенције. У Србији, за разлику од Реала, има јасне задатке. До сада је слабо шутирао за три поена, 11 одсто, али његов допринос у скакачком делу игре и интензитету којим игра надомешта тај недостатак.

Ненад Крстић, рођен 1983. године, у просеку постиже 16 поена, уз седам скокова и 1,2 асистенције по утакмици. Једини НБА играч у екипи и човек кога сматрају лидером тима. Лако се креће уз одличан шут са четири или пет метара од коша. Сјајно познаје игру и његова игра је од суштинског значаја за успех спољне линије.

Миленко Тепић, рођен 1987. године, прошецно постиже пет поена, уз 3,5 скокова и 2,2 асистенције по утакмици. Слабо шутирао у досадашњем току првенства, само 26 одсто, али представља озбиљну помоћ са клупе, што је улога коју му је доделио Ивковић. Може добро да дода лопту центрима, али има проблема са дистрибуцијом лопте у улози плејмејкера.

Иван Паунић, рођен 1987. године, постиже 2,4 поена по утакмици, уз 1,8 скокова. Још једна помоћ бројној спољној линији. Имао мало запажену улогу до сада, али потпуно пристојан одбрамбени играч.

Стефан Марковић, рођен 1988. године, постиже четири поена, уз 2,8 скокова и 2,7 асистенција по утакмици. Замена за Теодосића, али са висином од 199 центиметара одлично помаже скакачима. Осредњи тројкаш, 28 одсто, али у улози плејмејкера уноси ритам у игру Србије.

Душко Савановић, рођен 1983. године, постиже просечно 10,5 поена по утакмици, уз 4,5 скокова и 1,7 асистенција. Бројни квалитети на позицији "четворке" и сјајан проценат успешности за два поена, чак 60 одсто, открива да је у сјајној форми. Има одличну руку и лако се креће на спољним позицијама. Неуморан радник.

Марко Кешељ, рођен 1988. године, постиже 8,8 поена уз три скока по утакмици. Дели минутажу са Бјелицом. Преша у Олимпијакос, а на овом турниру тројке шутира 52 одсто. Несебичан играч који изгара на терену, али без иједне асистенције у 92 минута колико је до сада провео у игри.

Коста Перовић, рођен 1985. године, постиже просечно 10,5 поена по утакмици, уз 4,5 скокова и 0,3 асистенције. Нови центар Барселоне има сјајан проценат успешности из игре, чак 60 одсто и због његове висине незгодан у одбрани. Замена за Крстића.

Милан Мачван, рођен 1989. године, просечно постиже 6,4 поена уз два скока и 1,4 асистенције по утакмици. Будућност Србије на позицији "четворке" има одличан шут са дистанце и представља добар пример неуморног радника на терену. Још му недостаје искуство, а због висине од 203 центиметра тешко успева да се избори за позицију под кошем.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара