Пораз на хрватски начин

Дневни листови у Хрватској опширно извештавају о поразу хрватске репрезентације од Србије, у последњим секундама утакмице осмине финала (72:73), оценујући да је реч о најбољем мечу Хрватске на Светском првенству у Турској.

"Пуно је теже изгубити овако, него изгубити седам или осам разлике", преноси штампа изјаву најбољег кошаркаша Марка Поповића.

"Против Бразила смо отишли с терена, а да се нисмо 'потукли', нисмо оставили срце на паркету. Неке ствари треба заслужити, а ми ову победу током првенства нисмо заслужили", изјавио је Поповић.

Србија је у суботу у Истанбулу победила Хрватску са 73:72, у последњој секунди изузетно узбудљивог меча, пошто је Александар

Рашић погодио прво и намерно промашио друго слободно бацање.

У тексту под насловом "Још један пораз на хрватски начин", Јутарњи лист наводи да је Хрватска још једном изгубила утакмицу у последњој акцији, што се понавља из генерације у генерацију.

Лист оцењује да је хрватска репрезентација одиграла "најсрчанију" утакмицу на првенству, али да јој ни то није било довољно за победу.

Вечерњи лист пише да су хрватски кошаркаши јуче очекивано изгубили од Србије (72:73), али на врло драматичан начин. Лист подсећа да је екипа имала чак и напад за победу, али да се "поновило старо правило да "Хрвати у кошарци увек некако пронађу начин да упрскају велику прилику".

У коментару под насловом "И поразом се може искупити" Спортске новости пишу да је Хрватска одиграла најбољу утакмицу овог лета.

Будући да је утисак после пораза од Бразила био очајан, почело се сумњати баш у све, наводи листи, истичући да је мало ко веровао да се Хрватска може равноправно носити са Србијом.

У тексту се наглашава да је реч о младој екипи, која је утакмицу против Србије одиграла веома храбро.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара