Моји хероји

"Орлови" испунили циљ на Мундобаскету. Херојски против Хрватске, сматра Душан Ивковић. Јосип Вранковић задовољан игром - пресудила срећа.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да је такмичарски циљ тима који предводи испуњен пласманом у четвртфинале Светског првенства.

"Такмичарски циљ смо постигли. Имамо најмлађи тим на Светском првенству, само је један играч (Коста Перовић) играо пре на светским првенствима", рекао је Ивковић новинарима.

Србија је победила Хрватску са 73:72 у осмини финала Мундобаскета, после драматичне завршнице.

"Утакмица је била веома тешка, морали смо да играмо свих 40 минута да бисмо победили у последњих секунди. Нисмо задовољни садашњим резултатом, али сам пресрећан што са овако младим тимом имамо прилику да играмо још три утакмице", рекао је Ивковић.

Селектор је признао да се осетио умор у наступу његовог тима.

"Играли су данас кошарку на високом нивоу. Никада нисам волео да кажем да су моји играчи уморни, али то се видело данас у изгубљеним лоптама и наступом у првој четвртини. Успели смо да се вратимо захваљујући великој жељи. Играли смо три тешке утакмице у четири дана. Зато и честитам својим играчима", казао је Ивковић.

Селектор је похвалио приступ игри капитена Ненада Крстића и казао је да су грешке саставни део игре.

"Увек има грешака на утакмици, то је део игре. Већи нам је, међутим, проблем недостатак скока, а ми смо прави скакачки тим. После свега што смо прешли у последња четири дана, узбудљиве утакмице са Аустралијом и Аргентином, па устали у седам ујутру на слободан дан, путовали и овако одиграли... можемо да кажемо да су играчи хероји", казао је тренер "орлова".

Срчана и добра кошарка

Са друге стране селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Јосип Вранковић рекао је да су његови играчи дали све од себе у поразу од Србије на Светском првенству, али да је нормално да у спорту срећа пресуди.

"Против Бразила смо одиграли најлошију утакмицу, а данас смо дали 200 одсто својих могућности. Али, ово је спорт, нормално је да пресуди срећа када се игра на један поен. Надам се да ће следећи пут бити на нашој страни", рекао је Вранковић.

Србија је победила са 73:72 и то након што је Александар Рашић погодио једно слободно бацање секунд пре краја меча, а друго намерно промашио како ривалу не би остало довољно времена за акцију.

"Када смо почели да се спремамо за меч са Србијом, договорили смо се да нећемо да напустимо Светско првенство а да не покажемо шта знамо. Ово је спорт. Били смо далеко, али смо се вратили и уместо лоше слике приказали праву - са срцем и добром кошарком", рекао је Вранковић.

Хрватска је 11 секунди пре краја изједначила, а могла је да поведе да Марко Поповић није промашио слободно бацање. У следећем нападу Србије, Александар Рашић је код извођења остао сам и неометан положио лопту у кош.

"То је био најтежи тренутак. Дошло је до погрешног преузимања због неспоразума. Када се лако положи то је грешка одбране", рекао је Вранковић.

Новинаре је занимало да ли је селектор задовољан наступима Хрватске на Мундобаскету у Турској.

"Желели смо да се квалификујемо и да играмо добру кошарку, а то смо и показали. Одиграли смо само једну лошу утакмицу, а остало је било добро. Ипак, не могу да будем срећан када се овако изгуби", казао је селектор Хрватске.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара