Ивковић задовољан победом

Душан Ивковић, после победе над Аустралијом, изјавио да је задовољан победом и да је кључна била одбрана над центрим "бумера". Селектор Аустралије Брет Браун разочаран поразом, али честита Србији која је "показала класу".

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић оценио је данас у Кајзерију да је кључ победе против Аустралије на Светском првенству била добра одбрана на центрима противничке селекије.

"Ово је било велико искуство за наш млад тим. Имали смо нове моменте, шутнули смо 35 'тројки', а само 32 пута за два поена. Кључ утакмице је био што смо добро чували центре, дали су нам само 17 поена. Ипак, имали смо много изгубљених лопти, али смо то покрили добрим офанзивним скоковима", рекао је Ивковић на конференцији за новинаре у Кајзерију.

Србија је савладала Аустралију са 94:79, али је до победе дошла теже него што то показује коначан резултат.

"У припреми меча смо две стварили означиле као главне, да спречимо лаке поене и транзицију, односно њихову снажну унутрашњу игру", додао је Ивковић.

Репрезентација Србије сутра у последњем, петом колу Групе А игра против Аргентине и од исхода тог меча умногоме ће зависити позиција "орлова" на табели и противник у осмини финала.

"Чека нас неизвесна утакмица. Они имају троугао Приђони - Делфино - Скола, који десет година игра заједно. Морамо да будемо изузетно концентрисани. Немамо велики притисак и бавимо се рачуницама", закључио је Ивковић.

Селектор репрезентације Аустралије Брет Браун признао је да је разочаран због пораза.

"Честитам селектору Ивковићу и његовој екипи. Веома смо разочарани, јер смо у утакмицу ушли са вером у победу. Србија је показала класу, али смо јој били близу, стигли смо 13 поена заостатка. Ово је велико искуство за нас", казао је Браун.

Репрезентација Србије сутра у последњем колу Групе А игра против Аргентине, док се Аустралија састаје са Анголом. Србија има учинак од три победе и једног пораза, док је Аустралија забележила по две победе и пораза.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара