Американци хоће систем

Тренер Мајк Крижевски најавио успостављање културе играња за репрезентацију, према којима би за национални тим САД убудуће играли најбољи НБА играчи. Као највеће фаворите за освајање предстојећег Светског првенства, Крижевски поред своје репрезентације види Шпанију, Грчку и Аргентину.

Американци су тек ушли у трећу недељу припрема за предстојеће Светско првенство које се игра у Турској, а целу ову недељу тренираће у Шпанији.

Иако дебело заостају за већином осталих учесника Мондобаскета, тренер САД Мајк Крижевски је сигуран да ће његова екипа освојити златну медаљу. 

Ипак, Крижевски решио је да покрене промене у организацији репрезентације. Према његовим речима, циљ промена ће бити да се направи систем припрема који ће привлачити најбоље НБА кошаркаше за велика такмичења.

Од екипе која је освојила златну медаљу на Олимпијади у Кини, у амерочкој репрезентацији није остао ниједан играч.

Крижевски наглашава да га не брине толико одсуство појединих кошаркаша колико непостојање културе играња за национални тим.

"Ми не можемо звати стално исте играче, као момке који су наступили на претходној Олимпијади, али сам уверен да ће неки од ових играча бити на располагању репрезентацији за Олимпијаду Лондону. Због тога и радимо на развитку културе играња за репрезентацију", рекао је Крижевски.

Амерички тренер признаје да ће његовој екипи бити тешко да се пробије до финала предстојећег Мондобаскета, поготово ако се има у виду да у екипи има петорицу младих играча који су тек напунили 21 годину, и да су високи играчи на које је рачунао пре почетка припрема повређени.

"Ови момци тек постају играчи, и даље имају доста места за напредак. Тим има сјајан менталитет, играчи су веома брзи, мислим да можемо да играмо јаку одбрану, и ту предност морамо да искористимо да би покрили наше слабе тачке", нагласио је Крижевски.

Када су у питању фаворити за освајање предстојећег Светског првенства, Крижевски је у ту групу поред рерпезентације САД сврстао и екипе Шпаније, Грчке и Аргентине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару