"Кенгури" без Марића

Ако не може да игра за Србију, Алекс Марић неће да наступа ни за Аустралију. Центар Партизана највероватније ће одбити позив аустралијског селектора за учешће на Светском првенству у кошарци. Као разлог наводи се жеља Марића за одмором после напорне сезоне.

Својим играма у дресу Партизана ове сезоне је опчинио читаву Европу, а цела Србија је постала поносна на Алекса Марића.

Ипак, овај Аустралијанац српског порекла и поред велике жеље да наступи за Србију, због прописа ФИБА, неће бити у чети Дуде Ивковића. 

Српски навијачи ће због тога остати ускраћени да гледају овог сјајног центра у дресу репрезентације на предстојећем светском првенству у кошарци, које крајем августа почиње у Турској.

Ипак, како ствари стоје, ни навијачи Аустралије неће имати то задовољство да гледају Марића у дресу "кенгура" .

Како извештавају медији у тој земљи, Центар Партизана највероватније ће одбити позив Аустралије да ове године наступи на предстојећем светском првенству.

Према речима селектора "кенгура", Брета Брауна, разлог неиграња је жеља Марића да се одмори после напорне сезоне, у којој је играо десет месеци без престанка.

После отказивања НБА центара, Ендру Богута и Нејтана Јеваиа, одустајање Марића представљаће огроман хендикеп за "кенгуре".

Иако играч Партизана још није дефинитивно одбио позив Брета Брауна, аустралијски селектор је забринут због отказивања три кључна играча.

"Наравно да сам забринут када не могу да рачунам на најбоље играче, али то је све део тенерског посла. Алекс Марић је имао сјајну сезону у Европи, он је сјајан човек и одличан играч. Постоји мала шанса да он ипак заигра за Аустралију, али после десет месеци играња у Европи он пре свега хоће да се одмори", рекао је Браун.

Браун је додао да ће у случају да центарски трио, Марић, Богут, Јаваи откаже наступ на Светском првенству, Аустралија морати да мења систем игре.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару