Читај ми!

Зураби Датунашвили за РТС: Хвала ти, Србијо!

Да није Србије, не би било ове медаље, рекао је Зураби Датунашвили, освајач бронзе на Играма у Токију, гостујући у "Олимпијском поподневу" РТС-а и поделио утиске са олимпијског турнира и дочека у Београду. Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић објаснио је како је дошло до тога да Датунашвили наступа за Србију.

Датунашвилију је на аеродрому "Никола Тесла" приређен дочек, који је обрадовао освајача бронзане медаље за Србију на Играма у Токију.

"Било је фантастично, много људи ме је дочекало. Сви су се смешили, сви су били срећни – то је било најбоље", рекао је Зураб. "Дочекао ме је и Давор Штефанек, он је велики шампион. Желео сам злато у Токију, али узео сам бронзу. И то је добро. Хвала вам свима."

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић објаснио је како је дошло до тога да Датунашвили наступа за Србију.

"Веома интересантна прича. Ми више година правимо добре резултате, првенствено Виктор Немеш. Био је светски првак 2017. године, 2018. је био трећи. Уочили смо да има одређених проблема у борби у партеру. Тражили смо квалитетног спаринг партнера да бисмо поправили те његове перформансе, да бисмо повећали његов квалитет одбране у партеру. После анализе дошли смо до закључка да би Зураби, његов ривал у категорији до 77 килограма, био најбољи да одговори том задатку", рекао је председник Савеза и наставио:

"Зураби је имао одређених проблема у својој федерацији, већ је био на крају своје спортске каријере, живео је у иностранству код брата. Решио је да оконча одличну каријеру. Позвали смо га са идејом да дође да буде спаринг партнер. Он је то врло радо прихватио иако је признао да није у најбољој форми. Радио је са нашом репрезентацијом читаву годину. Кад смо видели да то иде на добро и да има огромну жељу и квалитет, ступили смо у контакт са грузијском федерацијом, успели да изгладимо неспоразуме, добили сагласност. Он је ове године европски шампион, бронзани на Играма у Токију и има наставак каријере какву, верујем, није ни сањао."

Датунашвили је доживео пораз на старту турнира, али се ситуација преокренула у његову корист.

"Тај пораз се десио несрећно. Рвао је са Белењуком, којег је победио пре два месеца на шампионату Европе. Зураб је дошао као фаворит, као први на светској листи, ове године је победио све што је могло да се победи. Он и ми очекивали смо злато", рекао је тренер Војислав Трајковић.

"Тешко је када желите златну медаљу, а изгубите у првом мечу. Онда вам менталитет мало падне. Морате да се спремите и да се повратите. Али, ја имам много искуства, за мене је и пораз нешто нормално. Ми смо се као тим поново припремили за меч у полуфиналу и освојили смо ову медаљу", рекао је Датунашвили и гледаоцима РТС-а открио које речи је прве научио на српском језику.

"Да није било Србије, ова медаља не би била овде. Хвала ти Србијо!", рекао је освајач бронзе за Србију на Играма у Токију.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару