Читај ми!

Чехиње освојиле Фед куп

Тенисерке Чешке нове су шампионке Фед купа пошто су данас у финалу у Москви победиле домаћу селекцију Русије са 3:2. После сингл мечева резултат је био 2:2, па је дубл одлучио победника. Ово је Чехињама прва титула у Фед купу од осамостаљења.

Репрезентативке Чешке освојиле су данас тениски Фед куп, пошто су у Москви са 3:2 победиле Русију.

Одлучујући поен Чехиње су освојиле у дублу након што су Квета Пешке и Луција Храдецка надиграле Марију Кириленко и Јелену Веснину у два сета - 6:4, 6:2.

Чешке тенисерке освојиле су укупно шесту титулу у Фед купу, прву од 1988. када је тадашња Чехословачка у финалу била боља од Совјетског савеза (2:1).

После првог дана резултат је био нерешен, а гошћама је вођство донела Петра Квитова савладавши Светлану Кузњецову са 2:1 (4:6, 6:2, 6:3).

Анастасија Пављученкова је донела Рускињама изједначење након победе против Луси Шафарове са 6:2, 6:4, па је питање победника одлучивао меч дублова.

Ово је Чехињама прва титула у Фед купу од осамостаљења. Pепрезентација Чехословачке пет пута је била шампион.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи