Читај ми!

Новак без финала Базела

Ноле није успео. Српски тенисер Новак Ђоковић није стигао до финала турнира у Базелу. У полуфиналу га је савладао Кеј Нишикори из Јапана са 2:1 у сетовима. Полед слабије форме, данак узео и бол у десном рамену.

Новак је одлично одиграо први сет. У другом Јапанац је заиграо доста ангажованије стигао до брејка предности. Новак успева да се врати, ипак, противник стиже до изједначења у тај брејку. У трећем сету на терену је постојао само један тенисер, Кеј Нишикори. Ђоковић није успео да се супротстави надахнутом јапанцу који решава сет без изгубљеног гема.

Одлична игра нашег тенисера у првом сету, све му је полазило за руком. Нишикори није имао решења за игру Ђоковића. Противник је успео да освоји само два гема у првом сету, 6:2.

Друга слика у наставку сусрета. Нишикори је заиграо доста сигурније. Диктирао је темпо и успе да стигне до брејка предности. При резултату 4:2 за противника Новак појачава, и након освојеног сервиса успеда врати брејк и стигне до изједначења..На наредни сервис Јапанца Новак пропушта 0:30. Сет је ушао у тај брејк.

Новак одлично креће у тај брејку уз мини брејк стиже до 2:0. Противник узвраћа, изједначење. Потом Нишикори има предност мини брејка, 5:3. Јапанац први долази до две сет лопте, 6.4, користи прву за изједначење у сетовима, 7:4 у тај брејку.

Нишикори је поново бољи на старту трећег сета. Уз један брејк стиже до предности од 3:0. Новак је на коленима. Јапанац наставља да меље противника и без изгубљеног гема добија сет, 6:0.

 

Ђоковић: Надам се да ћу бити спреман за Париз

 

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић након данашњег пораза од Јапанца Кеија Нишикорија у Базелу рекао је да због повреде рамена неће тренирати наредна два дана, али да се нада да ће бити спреман за турнир Мастерс серије у Паризу.

"Толико ме је болело да сам једва сервирао. Раме ми је веома лоше, нећу ни да коментаришем игру у трећем сету. Ове недеље константно осећам бол, али се надам да ћу бити спреман за Париз", рекао је Ђоковић, који је ове сезоне освојио 10 турнира укључујући и три грен слема.

Турнир у Паризу почиње у понедељак, а Ђоковић је признао да се ове недеље у Базелу "можда префорсирао".

"Током данашњег меча сам се помало плашио због рамена, зато и нисам успео да пронађем прави ритам код сервиса", додао је српски тенисер.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи