Читај ми!

И Јанко у полуфиналу

Јанко лако до полуфинала. Српски тенисер Јанко Типсаревић победио је у Москви Руса Дмитрија Турсунова са 2:0 у сетовима и пласирао се у полуфинале Купа Кремља. Наредни противник је Николај Давиденко.

Типсаревић је на централном терену био бољи у два сета (6:4 6:2) у којима је успео три пута да одузме сервис противнику и за један сат и 14 минута приведе меч крају. Српски тенисер играће сутра у полуфиналу против још једног домаћег такмичара, Николаја Давиденка.

Сјајни Типсаревић оправдао је звање првог носиоца на турниру и још једном потврдио да игра у врхунској форми. После само 75 минута игре заслужено је победио 40. тенисера света и изједначио скор у међусобним дуелима на 2:2.

Искусни Турсунов све је учинио да пред домаћом публиком оствари успех, али је био без шанси против веома расположеног противника. Типсаревић је потпуно контролисао ситуацију на терену, стизао сваку лопту и прецизно ударао када треба, тако да његова победа није долазила у питање.

Дуел је одлучен седмом гему другог сета, када је Србин брејком повео са 5:2, а потом рутински окончао борбу искористивши четврту меч лопту.

Типсаревић у полуфиналу игра против бившег светског броја три, такође Руса Николаја Давиденка, који је победио Немца Михаела Берера са 6:3, 6:2. У три досадашња меча Давиденко је успешнији и води са 2.1.

У полуфиналу турнира у Москви играће и бранилац титуле Виктор Троицки, који је раније данас савладао Американца Алекса Богомолова са 2:1. Он ће у полуфиналу играти против француског тенисера Жеремија Шардија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи