Немилосрдни Мари освојио Токио

Када неко Рафаела Надала остави без освојеног гема у сету, онда је заслужио да освоји турнир. То је учинио Британац Енди Мари који је у финaлу турнира у Токију савладао шпанског тенисера са 2:1, по сетовима 3:6, 6:2, 6:0.

Изгледа да и Енди Мари полако скида комплекс који му је претходних година наметнуо Рафаел Надал. У финалу турнира у Токију британски тенисер је "преслишао" Шпанца са 2:1, по сетовима 3:6, 6:2, 6:0.

Изгледа да Мари није могао да изабере бољи начин да савлада играча од кога је редовно губио. После изгубљеног првог сета, у којем је Надал успео да направи само један, али кључни брејк, у наставку је уследила фуриозна игра Марија.

У наредна два сета Шпанац је освојио укупно два гема, и то оба у другом сету. Последњи сет, на запрепашћење свих љубитеља тениса, Мари је решио у своју корист са 6:0, не допустивши Шпанцу да освоји ни почасни гем.

Победа у Токију Мареју је донела чек на 295.000 долара, али и 500 бодова којима ће од понедељка, од Швајцарца Роџера Федерера, преузети трећу позицију на АТП листи. Поражени Надал ће, за утеху, инкасирати 133.000 долара.

Да ли ова победа Марија значи да је и он пробио ту баријеру коју је Ноле успео да сруши почетком године остаје да се види у наредним турнирима. Иначе ове године Мари је већ успео тамо где је Рафа више пута пао - да победи Новака Ђоковића.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи