Читај ми!

Надал на тесту издржљивости

Шпански тенисер Рафаел Надал био је у понедељак подвргнут тестирању издржљивости на Универзитету за спортску медицину у Толеду.

Тест је обављен у лабораторији за физиологију којом руководи професор Рикардо Мора, а чији је циљ да одреди оптималну хидратацију и исхрану спортиста пре и после такмичења.

Надал се подвргао тестирању у условима који су били слични онима који су владали током полуфиналног меча Дејвис купа са Француском у Кордоби прошлог викенда, а који је завршен победом Шпаније од 4:1.

"Подаци које ћемо добити овим тестирањем помоћи ће нам да посаветујемо Надала у вези са његовом хидратацијом и исхране пре и после мечева", рекао је професор Мора.

Он је напоменуо да током мечева који трају више од три сата тело губи течност, што може да утиче на смањење способности тенисера.

Надал је током мечева на Ју-Ес опену имао проблема са грчевима у ногама, због којих је на једној конференцији за новинаре умало изгубио свест.

Шпански тенисер је у финалу Отвореног првенства САД изгубио од најбољег српског тенисера Новака Ђоковића са 3:1 у сетовима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи