Читај ми!

Повреда савладала Нолета

Упркос врхунској борби и великој жељи, најбољи тенисер света није успео да заврши меч против Хуана Мартина дел Потра и донесе Србији изједначење. Због повреде леђа Новак је био принуђен да преда меч при резултату 1:0 за Аргентинца. Аргентина је на тај начин стекла недостижну предност од 3:1 и за титулу ће се борити са Шпанијом. Монако je предао Типсаревићу, Србија - Аргентина 2:3.

Мушка тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Дејвис купа пошто је данас у полуфиналу изгубила од Аргентине. Одлучујући поен Аргентинцима, за вођство од 3:1 донео је Хуан Мартин Дел Потро коме је Новак Ђоковић збопг повреде предао меч, при вођству ривала 7:6 (7:5), 3:0.

Коначан резултат полуфинала Дејвис купа између Србије и Аргентине је 2:3, пошто је у последњем синглу који није имао резултатски значај Хуан Монако предао меч Јанку Типсаревићу, при вођству Србина 6:2.

Дел Потро је сасвим заслужено увео Аргентину у финале играјући снажно и прецизно са основне линије, уз висок проценат првог сервиса. Први тенисер света је покушавао да извуче максимум, али то није било довољно против располженог противника.

Игра је била равноправна током првог сета и ниједан играч није имао шансу за брејк. Одука је донета у тај брејку где је први мини брејк направио Аргентинац, повео са 6:4. Ђоковић је покушао да се врати у игру, спасио је једну сет лопту, али другу није успео и Аргентина је повела са 1:0.

Почетак другог сета припао је Дел Потру који је одмах одузео сервис нашем тенисеру и повео 2:0.

У наредном гему Ђоковић се незгодно поставио прилком једне форхенд дијагонале и том приком повредио. Пошто му је лекар бандажирао леђа, нашем тенисеру није остало ништа друго осим да честита пртивнику и преда меч.

Аргентински тенисер је победу над Новаком Ђоковићем остварио пре свега због умора првог играча света, који "очигледно није имао довољно времена за тренинг после УС Опена".

"Срећан сам због победе над таквим играчем као што је Ђоковић, али сам истовремено забринут због његове повреде. Надам се да ће се Ноле брзо опоравити", рекао је Дел Потро на конференцији за новинаре у Београдској арени.

Први тенисер Аргентине нагласио је да је током меча био самоуверен и сигуран у свој сервис који му је и донео победу и пласман Аргентине у финале Дејвис купа.

"Ђоковић је играч који ретко даје шансу противнику и зато сам срећан шсто сам је искористио", рекао је Дел Потро.

Током поподнева репрезентација Шпаније је савладала селекцију Француске са 3:1 и постала први финалиста Дејвис купа, пошто је Рафаел Надал победио Француза Жоа Вилфреда Цонгу са 6:0, 6:2, 6:4 и тако свом тиму донео одлучујући трећи поен.

Шпанија ће, као домаћин, у финалу Светске групе од 2. до 4. децембра играти против Аргентине.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи