Читај ми!

Дубл узвратио ударац

Србија смањила на 2:1. Дубл Зимоњић и Троицки донео је први бод за нашу селекцију у полуфиналу Дејвис купа против Аргентине. Савладана је комбинација Хуан Монако/Хуан Игнасио Чела са 3:0. Сутра се наставља дуел, играју се мечеви у сиглу. Директан пренос је на Првом програму од 14.00 часова. Интернет портал уживо ће пратити кретање резултата.

На муци се познају јунаци. Иако под великим притиском да морају да победе, Зомоњић и Троицки дошли до важне победе за Србију. Меч преломљен средином другог сета када је наш дубл преокренуо резултат везавши чак седам гемова уз три брејка. Србија остаје у борби за пласман у финале Дејвис купа. Сутра се одлучује ко ће у финале играју се два сингла. Прво ће Новак Ђоковић играти против Хуана Мартина дел Потра, а потом, надамо се у одлучујућем мечу, Јанко Типсаревић се састаје са Давидом Налбандијаном.

Ненад Зимоњић и Виктор Троицки само су се у првом сету мучили против Хуана Игњасија Челе и Хуана Монака, док су други добили после великог преокрета.

Први сет одигран је без иједне брејк шансе, а Србија је победила после узбудљивог тај брејка у коме је славила 7:4.

Србија је у другом сету имала прва прилику за брејк при 1:1, али је није искористила, што је учинила Аргентина, а онда повела и са 4:1. Зимоњић и Троицки нису се, међутим, предали и освојили су следећих пет гемова за 6:4.

Српски дубл направио је брејк одмах у трећем сету, а онда, уз још један брејк, и рутински довршио меч, 6:2 у трећем сету.

Обрадовић: Победа у дублу нам дала крила

"Ово је велика ствар за наш тим који ће сада на крилима победе дубла ући у завршницу сусрета са Аргентином", рекао је Обрадовић.

Он је поручио да је Виктору Троицком овај успех подигао самопоуздање за евентуални сутрашњи сингл меч.

"Видећемо ко ће играти сутра. Новак нам много значи самим својим присуством. Његова позитивна енергоја најбојје утиче на цео тим", рекао је Обрадовић. Троицки је захвалио публици на великој подршци која је била "кључни фактор победе".

"Драго ми је због ове дивне публике да смо коначно одиграли добро и оставили нас у игри за пласман у финале", рекао је Троицки. Ненад Зимоњић је такође поручио да је важан "играч" била публика.

"Дали су нам крила за данашњу победу", рекао је Зимоњић.

 

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи