Читај ми!

Децо, читајте књиге!

Српска тенисерка Ана Ивановић, национална амбасадорка УНИЦЕФ-а, одржала је јавни час са ученицима из десет основних школа укључених у програм "Школа без насиља" и разговарала са децом о значају читања и образовања.

Дружење је одржано у књижари "Делфи" у Студентском културном центру где је Ивановићева открила деци шта воли да чита, ко су њени омиљени писци и уз које књиге је одрастала.

"Читалачке навике стварају се у детињству. И данас се сећам онога то сам прочитала када сам била дете. Многе књиге су имале велики утицај на мој живот и на то како сам расла и развијала се. Ја сам имала срећу да имам сликовнице и књиге код куће. Страшно је и недопустиво да у Србији и данас чак свако пето дете млађе од пет година нема ниједну сликовницу у кући", рекла је Ивановићева.

Она је сваком од присутних ученика као поклон уручила књигу издавачке куће Лагуна, а за узврат је од сваког детета добила обећање да ће редовно да читају и стимулишу своје вршњаке да откривају нове књиге.

Издавачка кућа Лагуна даривала је сву присутну децу чланском картом Клуба читалаца књиге.

Ана Ивановић, именована за националну амбасадорку УНИЦЕФ-а у Србији 2007. године,  подржава и промовише програм "Школа без насиља".

Она је личним донацијама омогућила да се 16 школа у Србији укључи у овај програм који има за циљ стварање безбедне и подстицајне средине за учење и развој деце.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи