Серена вређала судију

Ко губи има право и да се љути, али не и да буде безобразан, бар ако се бави спортом какав је тенис. Серена Вилијамс је у финалу Отвореног првенства Америке против Саманте Стосур демонстрирала чист безобразлук. Она је после једне спорне одлуке извређала главног судију, док је публика здушно подржавала.

Серена Вилијамс још једном је показала да је лош губитник. Она је у финалу Отвореног првенства Америке поражена од Саманте Стосур са 2:0.

Осим сјајне игре аустрлијске тенисерке меч ће остати упамћен по новом скандалу који је направила Серена, када се посвађала са судијом Евом Асдераки.

Инцидент се догодио на почетку другог сета при резултату 30:40, када је Серена заурлала после сјајног форхенда који је противница покушала да стигне. Имајући у виду да је урлик америчке тенисерке омео Стосурову да стигне лоптицу, судија Асдераки пресудила је да се поен додели Аустралијанки.

Ово је веома изнервирало Серену која је почела свађу са судијом.

"Зар нисте ви иста особа које ме је сј..ала и прошли пут. Да то сте ви", рекла је Серена, која се две године раније у полуфиналу истог турнира посвађала са судијом Луиз Енгзел.

"Прекршила сам правило зато што сам изразила саму себе, зато што сам била ја. Колико знам, у Америци смо. Зар ћете ме казнити зато што ћу испити гутљај воде? Знате шта, немојте ме ни погледати. Кажем вам, немојте чак ни гледати према мени. Кад ме видите у ходнику, крените другом страном. Изгубили сте контролу, тотално сте изгубили контролу. Ви сте мрзитељка, ружни сте изнутра. Каква би особа могла овако нешто да ми направи", сипала је америчка тенисерка патетичне увреде на рачун Асдеракијеве, која ни у једном тренутку није изгубила своју смиреност.

Најзанимљивије у целој овој свађи била је реакција публике која је са одушевљењем подржавала домаћу тенисерку док је обасипала судију увредама.

По завршетку меча Серена се није ни руковала са Асдеракијевом док је искрено честитала Стосуровој на победи.

"Била сам уморнија но што сам мислила. Ипак, желим рећи да је Стосурова ово заслужила. Играла је фантастично. Играла је онако како треба да игра освајачица гранд слема... Желела сам победу због десете годишњице 11. септембра. Нажалост, није испало како сам планирала", рекла је Вилијамсова.

Из Организационог одбора турнира поручили су да ће испитати цео инцидент.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи