Стосурова у неверици

Аустралијска тенисерка Саманта Стосур рекла је да ју је победа на Отвореном првенству САД оставила без речи и да још не може да верује да је освојила последњи гренд слем сезоне.

Освојила своју прву гренд слем титулу у синглу. Највећи успех на најважнијим турнирима до сада било јој је једно финале. Вилијамсова је победница 13 гренд слем турнира и важи за једну од најбољих тенисерки свих времена.

"Не могу још да дођем до речи. У ствари, не могу да поверујем да сам освојила овај турнир. Невероватан је осећај да изађем на терен и одиграм како сам одиграла. Мислим, увек сам хтела и надала се, али ми је невероватно да сам то и урадила", рекла је Стосурова новинарима у Њујорку.

"Осећала сам пре меча да сам аутсајдер, тако да због тога била мало опуштенија него у свом последњем гренд слем финалу. Мислим да сам успела много да научим из искуства Ролан Гароса. Морала сам да верујем да постоји шанса. Помогло ми је и што сам је два пута победила у прошлости", рекла је Стосурова.

Она је признала да је победа дошла лакше него што је очекивала. "Наравно, кад сам помишљала на победу, нисам мислила да ће то бити 6:2, 6:3, то је сигурно. После првог сета сам села и осећала сам како ми срце лупа у грудима. Помислила сам: 'Океј, имам сет предности. Сада имам шансу да победим у следећа два'", описала је Аустралијанка.

Стосурова је била успешна дубл играчица и у каријери је освојила два гренд слема у тој конкуренцији, али је признала да је увек сањала о успешном синглу.

"Све време док сам играла дубл, желела сам да будем добра сингл играчима. Имала сам велике успехе у дублу и то је било фантанстично, али онда сам се разболела (од лајмске болести 2007.) и морала сам то да преболим, а нисам желела ништа да препуштам случају. Сада видим да је била исправна одлука да следим своје снове и добијем велику награду", рекла је Саманта Стосур.

У финалу са Сереном Вилијамс десио се испад, пошто је Американка викнула пре него што је Стосурова ударила лопту коју није успела да врати, што је противно правилима и због чега се свађала са судијом.

"Не знам ко је био у праву. Све се десило јако брзо. Покушавам да вратим сваку лопту и сваки ударац. Мислим да са правом постоје правила тениса. Судија је донела такву одлуку ако је мислила да је у праву... Не сећам се целог поена и не знам да ли бих успела да вратим. Све тамо се дешава јако брзо", рекла је Саманта Стосур.

Вилијамсова није новинарима открила шта се у прошлости дешавало са том судијом, иако је на терену рекла да је она "поново" против ње. Цео инцидент описала је као жар борбе.

"Сви смо јако напети тамо. Била сам заиста унесена и сви желе да ураде добро. Знам да ја јесам. Само сам покушавала да урадим најбоље што могу. Дала сам 100 одсто... Не сећам се шта је било раније са судијом, рекла бих вам да се сећам", рекла је Американка.

Серена Вилијамс није новинарима рекла да се каје због ружних речи које је рекла судији. "Узбуђена сам што сам поново овде и што сам дошла до финала. То је велико искуство за мене. Жао ми је што сам изгубила, али ништа нисам могла да урадим данас. Мислим да је Сем играла јако, јако добро...Не сећам се ни шта сам рекла судији... Било је финале, било је напето... изгледа да ћу морати да идем на 'Јутјуб' да видим шта је било", рекла је Вилијамсова.

Она је, ипак, признала да је њена противница била боља, али није желела оправдања на новинарске примедбе да је играла касно увече, онда је имала јутарњу конференцију за новинаре и проблеме са прстима на стопалима.

"Била сам мало уморнија него што сам очекивала, али нећу да налазим оправдања. Стварно хоћу да кажем да је Сем данас заслужено победила јер је играла заиста добро. Био је мало напоран тај прелаз, али не мислим да би направило разлику. Вероватно бих се само кретала мало брже", рекла је Серена Вилијамс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи