Читај ми!

Спектакл у режији Срба

Час тениса за уџбенике, учитељи Јанко Типсаревић и Новак Ђоковић. Сусрет достојан финала гренд слема. Новак и Јанко приказали атомски тенис, беспоштедну борбу. Нису се штедели. На крају, повреда Јанка прекинула меч. Јанко је предао при вођству Новака од 2:1 у сетовима и 3:0 у четвртом сету.

Меч за сладокусце. За спектакл су потребна два врхунска играча, а то су демонстритали наши Новак и Јанко. Публика је уживала. Прегршт лепих поена, дугих удараца, изграђених поена на обе стране. Ипак, један је морао да победи, а то је Новак Ђоковић, након предаје Типсаревића због повреде. Најсрећнији после овог меча је селектор наше репрезентације Богдан Обрадовић, јер следи меч са Аргентином, а наши играчи су у врхунској форми.

Типсаревић је сигурније ушао у меч. На старту одузима сервис Ђоковића, а потом га материјализује. Јанко наставља да притиска сервис Новака. Не користи нове брејк шансе. То као да је пробудило Ђоковића. Сада он преузима конце игре. Пошто је одбранио свој сервис, везује још четири гема, уз два брејка, и прелази у вођство 5:2. Јанко се не предаје, поново је у налету, враћа брејк и стиже до изједначења 5:5. Типсаревић пропушта две шансе за нови брејк. Новак спасава још једну брејк лопту. Четврту шансу Јанко користи и води са 6:5.

Ђоковић напада, Типсаревић се брани снажним сервисима. Новак осваја шансу да врати брејк, користи је. Најправедније решење, сет је ушао у тај-брејк.

Новак први осваја мини-брејк, 2:0, велика борба је настављна. Новак је за нијансу сигурнији и успева да повећа предност уз још два мини-брејка на 6:1. Јанко само успева да ублажи предност. Ђоковић добија тај брејк са 7:2. Први сет је трајао 1 сат и 24 минута.

Типсаревић се не предаје, наставља да напада и поново има брејк предности, 2:0. Потом успева да га материјализује. Новак на свој сервис пропушта две гем лопте. Потом спасава две брејк лопте и на крају осваја гем. Жал за пропуштеним "натерао" је Јанка на нове грешке, Новак то користи и враћа брејк, а потом стиже до изједначења 3:3.

Уследио је период игре у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис. Велика борба се наставља, ниједан од ове двојице тенисера не попушта, диктирају убитачан темпо. И други сет је решен у тај-брејку.

Први до мини-брејка је стигао Јанко, Новак успева да узврати, али Типсаревић поново осваја сервис Новака, 4:2, потом осваја три сет лопте, 6:3. Користи прву за 7:3 у тај брејку. Изједначење у сетовима 1:1. Други сет је трајао 1 сат и 4 минута.

Типсаревић попушта у трећем сету. Новак показује зашто је број један. Ђоковић напада, диктира темпо и редом осваја гемове. Уз два брејка има предност од 5:0. У току паузе Јанко је затражио лекарску помоћ због бола у левом бутном мишићу. Повреда је колико толико санирана и меч је настављен. Јанко је сервирао за останак у сету, није успео. Новак користи трећу сет лопту за 6:0. Трећи сет је трајао 33 минута.

Четврти сет је почео жестоко. Вратио се Јанко у меч, напада сервис Ђоковића. Приликом дуге размене удараца Новак успева да стигне једну лопту и освоји поен за 30:30. Међутим, приликом проклизавања дошло је до повреде Ђоковића. Болна гримаса на његовом лицу. После указане помоћи Ђоковић се враћа на терен.

Велика борба се наставља. Новак успева да освоји свој сервис. У наредном гему Ђоковић осваја три везане брејк лопте, користи прву за 2:0, потом стиже до 3:0. Повреда мишића Јанка Типсаревића прекинула је даљу борбу. Био је приморан да спречи даље напрезање и предао је меч Новаку.

Противник Новака Ђоковића у полуфиналу је бољи из меча у коме се састају Роџер Федерер и Жо Вилфред Тсонга.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи