Читај ми!

Киша одложила Новака и Јанка

Спектакл у четвртфиналу Отвореног првенства САД у Квинсу, Новак Ђоковић против Јанка Типсаревића померен је за четвртак. Тај дуел био је предвиђен за вечерас, али је због кише термин два пута мењан, да би га организатори коначно отказали и померили за четвртак.

19.00 - Meчеви почели, међутим јака киша која је почела да пада условила је нови прекид. На сајту турнира наводи се да ће пажљиво пратити метеоролошку ситуацију и да ће саопштити нове термине играња мечева.

18.05 - Временска прогноза не иде на руку тенисерима. Организатори обећавају да ће дати све од себе да се мечеви одиграју, иако се до краја дана, повремено, очекује киша. 

Меч Ђоковића и Типсаревића улази у историју гренд слем турнира, јер ће у четвртфиналу први пут играти два Србина.

За сутра је померен и четвртфинални меч Швајцарца Роџера Федерера и Француза Жоа-Вилфреда Тсонге, а организатори очекују да би временски услови требало ускоро да се стабилизују и да би у ноћи између среде и четвртка по нашем времену могли да се одиграју преостали мечеви осмине финала на мушком турниру, као и четвртфинални мечеви у конкуренцији тенисерки.

Због кише су у првом сету прекинути мечеви Давид Ферер - Енди Родик (тренутни резултат 1:3), Жил Милер - Рафаел Надал (3:0) и Доналд Јанг - Енди Мари (2:1).

Српски дуел у четвртфиналу Отвореног првенства САД у Квинсу. Први пут у овој фази такмичења на гренд слем турнирима дуел двојице српских тенисера, који су до сада на великим турнирима играли један са другим свега три пута, и сваки пут Новак је био бољи. 

"Чудан је то осећај када је преко пута мреже један од твојих најбољих пријатеља... Међутим, ми смо професионалци и у сваком дуелу идемо на победу, без обзира на то ко је противник. Пријатељство морамо да оставимо по страни. Јанко је веома напредовао и пун је самопоуздања", рекао је Ђоковић пред четвртфинални дуел.

Типсаревић улогу фаворита препушта Ђоковићу.

"Новак је заиста велики шампион. Овога пута меч посматрам само као прилику да зарадим још 360 АТП поена и поправим рејтинг. У супротном, ако почнем да размишљам о рекордима које је забележио ове године и пласману на АТП листи, моје шансе за пролаз су минималне", рекао је Јанко.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи