Читај ми!

Тешко против пријатеља

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је први сет у победи против Александра Долгополова у осмини финала Отвореног првенства САД био узбудљив и занимљив, али да није задовољан како је играо, јер је имао проблема да се прилагоди Украјинцу.

"Било је занимљиво, а верујем и да је публици било узбудљиво, јер је било неизвесно. Али, што се тиче тениса, није ми се свидело, јер нисам био задовољан својом игром. Много је мењао ритам, увек ми је слао другачије лопте и било ми је тешко да се прилагодим. Зато мислим да је било кључно да освојим први сет", рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку.

Српски репрезентативац рекао је да га је у сету, који је добио у тај-брејку 16:14, одржала физичка кондиција, али и ментална снага.

"Ово је један од најдужих тај-брејкова који сам икад играо. Драго ми је што сам био део тога, али сам знао да морам да добијем тај сет. Јесте, имао сам много шанси (шест сет лопти), али сам и промашивао много лаких лопти", рекао је Ђоковић.

Публика на терену гласно је навијала за Украјинца, али је Ђоковић негативно одговорио на питање да ли су му навијачи сметали.

"Не, не. Њима се свидело шта су видели. Први сет је био занимљив, тако да је и публика тако реаговала. Било је пуно, али ми је било другачије, јер дуго нисам играо на том терену ("Луис Армстронг"). Али било је лепо и уживао сам", рекао је рођени Београђанин.

Противник Ђоковића у четвртфиналу биће његов друг из репрезентације Јанко Типсаревић.

"Чудан је осећај играти против пријатеља. Мислим, професионалци смо и обојица желимо да победимо кад играмо један против другог. Некако заборавите пријатељство, ставите га са стране. Мада, никад нисмо играли на гренд слему, никад нисмо играли на три добијена сета један против другог, тако да ће нам то обојици бити новост. Он игра најбоље у животу, пун је самопоуздања...Али, чудно је кад играте против некога ко је један од ваших најбољих пријатеља у приватном животу, тако да морате и са тим да изађете на крај", рекао је Ђоковић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи