Читај ми!

Српско четвртфинале

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је у четвртфиналу Отвореног првенства САД. Ђоковић је савладао Украјинца Александра Долгополова са 3:0 у сетовима 7:6 (16:14), 6:4, 6:2. Сада следи четвртфинале које ће бити уписано златним словима у историју српског тениса. Састају се велики пријатељи и саиграчи из националне репрезентације.

Ђоковић ће у борби за полуфинале играти против  Јанка Типсаревића, који је раније вечерас победио Шпанца Хуана Карлоса Ферера са 3:1 у сетовима - 7:5, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.

Новаку је требало два и по сата да победи 22. носиоца у Њујорку, а против себе је имао и ветар и публику, која је гласно подржавала Украјинца.  Српски репрезентативац добио је први сет пошто је у тај-брејку било 16:14.

Феноменални српски тенисер не зна за препреке, јер је ове сезоне постигао укупно 61 победу и још једном потврдио да је главни фаворит за освајање титуле у Њујорку.

Овогодишњи Ју-Ес Опен улази у историју због чињенице да се први пут у четвртфиналу неког гренд слем турнира састају два Србина - Ђоковић и Јанко Типсаревић, који је раније вечерас савладао Шпанца Хуана Карлоса Ферера са 3:1 у сетовима - 7:5, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.

Дуел против неугодног Украјинца, 22. на АТП листи, обележио је маратонски тај-брејк у првом сету, када је одиграно фантастичних 30 поена. Дуго је одолевао Долгополов, имао шансу да први освоји сет против Ђоковића на овом турниру, али није издржао велики притисак.

Светски рекет број један налазио је решења и за наизглед изгубљене поене. Трчао је за сваком лоптицом, враћао и погађао и из немогућих ситуација, док коначно није добио сет који је био и прекретница у овом дуелу, првом против веома доброг противника.

Ђоковић је наставак меча одиграо у препознатљивом стилу, потврдивши зашто је тренутно неприкосновен на светском трону. Када је успоставио одговарајући ритам, Долгополову није било спаса, без обзира на то што се Украјинац никако није предавао. Покушавао је, борио се, али је то било премало да заустави разиграног српског аса.

Трећи сет Ђоковић је одиграо рутински и без проблема завршио посао након што је искористио прву меч лопту.

Сада следи четвртфинале које ће бити уписано златним словима у историју српског тениса. Састају се велики пријатељи и саиграчи из националне репрезентације у трећем међусобном одмеравању снага, након што су оба досадашња дуела припала Ђоковићу.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи