Читај ми!

Давиденко као први тест

Најбоље рангирани светски тенисер Новак Ђоковић сматра да је меч са Николајем Давиденком био први прави тест за њега на Отвореном првенству САД и да му је драго што је оправдао очекивања навијача. Новак, који је постављен за првог носиоца, у трећем колу је савладао Руса Давиденка са 6:3, 6:4, 6:2.

Ђоковићу је то била 60. победа у сезони, а у осмини финала ривал ће му бити Александар Долгополов из Украјине.

"Имао сам успоне и падове у појединим тренуцима. Ово је био први прави тест за мене у Њујорку. Знао сам који су Давиденкови квалитети. Он је дуго на великој сцени, зна како треба да се игра на оваквим турнирима", казао је Ђоковић на конференцији за новинаре после меча у Њујорку.

Српски тенисер признао је да није почео меч на најбољи начин.

"Давиденко је био агресиван, а чини ми се да сам ја на почетку био превише дефанзиван. Требало ми је мало времена да се навикнем и уђем у ритам. Добро је што сам у кључним тренуцима меча правио брејкове", навео је Ђоковић.

Противник српском тенисеру у следећем колу биће Украјинац Александар Долгополов, који је елиминисао Хрвата Ива Карловића.

"Он је играч чије време тек долази. Има веома снажне ударце, игра слично као Давиденко. Важно је да ми концентрација буде на нивоу од почетка меча", закључио је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи