Оптужбе на Ђоковићев рачун

Поједини амерички медији тврде да су открили тајну Ђоковићеве игре. Они наводе да српски тенисер има невероватну сезону захваљујући употреби специјалне хипербаричне коморе. Генерални менаџер Америчке тениске федерације Патрик Мекинро сматра да је Новак освајао турнире и пре употребе нове технологије.

Суперлативи на игру Новака Ђоковића су пресушили, али и даље није откривена тајна невероватног успеха српског тенисера у овој години у којој је до сада забележио само два пораза.

Ипак, поједини амерички медији извештавају да су коначно сазнали велику Новакову тајну. Према писању америчког Волстрит џурнала, српски тенисер за свој успех може да захвали посебној хипербаричној комори коју користи.

Лист оптужује Ђоковића да му коришћење нове технологије драстично побољшало опште стање организма и да је то једини разлог због којег тренутно влада светским тениским теренима.

Посебна комора коју, наводно, Ђоковић користи разликује се од стандардне хипербаричне коморе коју су користили спортисти да обогате крв кисеоником.

Наводи се да први рекет света користи најмодернију комору у облику јајета вредну 75.000 долара која уз помоћ посебне технологије врши ритмичку контракцију мишића.

Компанија која је произвела нову комору тврди да коришћење те технологије три пута недељно по 20 минута побољшава циркулацију, обогаћује крв кисеоником и црвеним крним зрнцима, избацује млечну киселину, а чак се претпоставља и да поспешује производњу матичних ћелија.

Новинари тог листа тврде да им је српски тенисер на једном егзибиционом мечу признао да користи нову технологију у својој припреми.

"Мислим да помаже, не са мишићима већ више код опоравка после исцрпљујућих мечева. Личи на свемирски брод. Занимљива технологија", рекао је Ђоковић, преноси тај лист.

Иако колумнисти Волстрит џурнала нападају српског тенисера због наводног коришћења те технологије, она званично није забрањена. Светска антидопинг агенција још 2006. године рекла је да употреба хипербаричних комора нарушава "дух спорта", али технологију није ставила на допинг листу.

Посебно је занимљиво да су поједини медији ову причу пласирали непосредно пред почетак Отвореног првенства Америке на којем је Ђоковић први фаворит. Још више упада у очи изразито негативан контекст у којем се евентуална употреба нове технологије наводи као једини разлог добре форме српског тенисера.

Генерални менаџер Америчке тениске федерације Патрик Мекинро, млађи брат Џона Мекинроа, каже да та технологија не може превише да побољша перформансе тенисера.

"Наводе о тој технологији не узимам за озбиљно. Можда су неке ставри помогле Ђоковићу на менталном плану, али сетимо се да је и пре одласка у хипербаричну комору и коришћења нове дијете Новак већ имао освојен гренд слем и победе над Роџером Федерером", подсетио је Мекинро.

Број коментара 154

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи