Читај ми!

Сферопулос: Париз ће дати сто посто, мораћемо да успоримо игру

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио да је потребно да сви играчи дају максимум против Париза.

Кошаркаши Црвене звезде у петак од 21.00 гостовањем код Париза започињу нову сезону у Евролиги.

Црвено-бели су данас одрадили тренинг пред пут у Париз, том приликом медијима се обратио и тренер Јанис Сферопулос који на сутрашњем мечу неће моћи да рачуна на Милоша Теодосића и Бранка Лазића.

"Важно је да сви буду ту и помогну, јер су ми сви битни за ове утакмице. Тиму су потребни сви играчи, и сви морају бити спремни да дају максимум кад год и како год их употребим. Париз је тим који игра са много ентузијазма, посебно сада када играју прву утакмицу, тако да ће бити додатно мотивисани. Ми тренирамо већ неколико дана и спремамо се за њихову одбрану, односно за напад", рекао је Сферопулос, преноси клупски сајт.

Тренер Црвене звезде је поручио да екипа треба да буде фокусирана на ситне детаље који су бтини за игру.

"Знамо њихове снаге и покушаћемо да пореметимо све што они желе да ураде у нападу. У одбрани врше велики притисак, па морамо бити веома фокусирани на њихову пик-енд-рол одбрану и све ситне детаље битне за игру, како бисмо доносили праве одлуке и нападали их на прави начин", додао је Сферопулос.

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић истакао је да је Париз екипа која игра са великом енергијом и постиже велики број поена. 

"Јако битан меч за нас, да отворимо сезону како треба. Нисмо АБА лигу отворили на најбољи могући начин. Желим да то исправимо и да не кренемо тако у Еворлиги. Ако желимо да дођемо до победе, мислим да то морамо да им ускратимо и да мало успоримо игру и да играмо на наш начин. Ако играте у њиховом ритму, могу да победе било кога, и да дају сто поена. Имају енергију и узбуђени су што играју Евролигу. Даће сто посто, морамо да их успоримо и уведемо у наш ритам", поручио је Добрић.

Лука Митровић је рекао да је екипа мотивисана и да је добро радила на тренинзима и у припремном периоду.

"Мотивисани смо, добро смо радили на тренинзима у претходном периоду и мислим да спремни дочекујемо овај почетак. Против себе имамо једну нову екипу Евролиге која ће дефинитивно бити мотивисана да се покаже у најбољем могућем светлу и да покаже да припада овом такмичењу. Једна атипична екипа, помало непознаница свима нама, поготово у раној фази такмичења", рекао је Митровић и додао:

"Анализирали смо то што смо могли да анализирамо, знамо да нас чека један физички захтеван меч са доста трчања, транзиције, кратких напада. Са те тактичке стране мислим да смо се добро спремили", изјавио је Митровић.

Црвено-бели данас путују у Париз, а након прве утакмице у Евролиги, одлазе у Сплит где у недељу играти утакмицу трећег кола АБА лиге.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи