Читај ми!

Овде је све почело

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић подсетио је фанове да је управо у Њујорку прошле године почела његова фантастична серија, после које је постао светски број један.

"Овде сам два пута био у полуфиналу и два пута у финалу. Мислим да је моја одлична серија почела баш овде пре 11 месеци, тада сам одиграо одличан турнир, победио Федерера у полуфиналу, а затим после велике борбе изгубио од Надала у финалу", рекао је Ђоковић за Танјуг, на пријему који је поводом почетка тог турнира организовао амбасадор Србије у Вашингтону Владимир Петровић.

На питање дописника Танјуга да ли може да обећа нови тријумф против Федерера, пошто би баш са њим требало да се сретне у полуфиналу, Ђоковић је рекао:

"Полако, има много да се игра до полуфинала. У жребу је 128 тенисера, сви имају амбиције, али ја се надам најбољем".

Пријему у оквиру стадиона Артур Еш, на Флашинг Медоузу, у њујоршком предграђу Квинс, на чијим теренима ће српски тенисери имати прилику да се боре за титулу на отвореном првенству САД, поред Ђоковића, присуствовали су и Јелена Јанковић, Виктор Троицки, Јанко Типсаревић и Бојана Јовановски.

Са великим амбицијама у Њујорк је допутовала и најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић, такође бивша финалисткиња УС опена.

"Спремна сам, добро расположена и једва чекам да почне турнир. Немам шта да кријем, мој циљ овде је борба за титулу", рекла је Јанковић.

Међу званицама било је припадника српске заједнице у САД, али и доста америчких бизнисмена, који су искористили прилику да за успомену понесу неку своју фотографију са најбољим тенисерима Србије, па и света.

Скупу су се придружили и фудбалер Дејан Рамбо Петковић и кошаркаш Марко Јарић.

Пријему је присуствовао и шеф српске дипломатије Вук Јеремић.

Скуп се организује већ трећи пут, и потврдио се не само као вид подршке нашим играчима, већ и као добра прилика за промоцију Србије у Сједињеним Државама.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи