Читај ми!

Победе за Србију

Тенис јесте индивидуални спорт и свестан сам да нема никог уз мене на терену и да, на неки начин, самостално долазим до победа. Али, не побеђујем само за себе. Где год да се појавим, поред мог имена налази се и српска застава. То значи да представљам државу из које долазим и да морам да се носим најбоље што умем са том одговорношћу, рекао је Новак Ђоковић за америчке медије.

Сезона из снова за Новака Ђоковића још није готова. Девет титула ове сезоне није коначан број. Америчка турнеја, која је почела освојеним трофејом на турниру у Монтреалу, и финалом у Синсинатију, треба да буде крунисана новом гренд слем титулом на Отвореном првенству Америке.

Момак који на сваком кораку поносно истиче да је из Србије, у разговору са америчким медијима истакао је да побеђује за своју земљу.

"Где год да тријумфујем, чиним то за Србију... Тенис јесте индивидуални спорт и свестан сам да нема никог уз мене на терену и да, на неки начин, самостално долазим до победа. Али, не побеђујем само за себе. Где год да се појавим, поред мог имена налази се и српска застава. То значи да представљам државу из које долазим и да морам да се носим најбоље што умем са том одговорношћу", рекао је Ђоковић за америчке медије, преносе Вечерње новости.

Он није крио задовољство што на његовим мечевима има велики број српских навијача на трибинама.

"Заиста је лепо видети толико наших навијача који долазе и подржавају ме на турнирима широм света. Чине то више него икада. Драго ми је што се српске тробојке вијоре на трибинама и што могу да поделим радост због победа са фановима из Србије", каже тениски број један.

Српски тенисер је рекао да ће ићи на титулу и на Отвореном првенству Америке, што би га приближило циљу да освоји сва четири гренд слема. Ипак, Ноле је истакао да му и поред умора због великог броја турнира играње за Дејвис куп репрезентацију представља право задовољство.

"Како сада ствари стоје, играћу све Дејвис куп мечеве до краја године. Чека нас тешко полуфинале против Аргентине и биће то врло велики и неизвестан дуел. Мада смо освојили ово такмичење прошле године и даље желимо још успеха и титула. Другачији је осећај када играте за државу. Постоји неки тимски дух који вас вуче напред. Уживам у томе, баш као и у боравку у репрезентацији", истиче Ђоковић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи