Читај ми!

Типсаревић без финала

Нажалост, у Монтреалу на Роџерс Купу нећемо гледати српско финале. Типсаревић, у једном од најважнијих мечева у својој каријери, није био на довољно високом нивоу, пре свега због видне треме и нервозе са којима је и крочио на терен. Марди Фиш, с друге стране, није бриљирао, али је одиграо довољно добро да данас слави. На крају, Типсаревић - Фиш 0:2, по сетовима 3:6, 4:6.

Типсаревић се одмах по почетку сусрета нашао у проблему. Прво је Фиш релативно лако дошао до првог гема на мечу, да би затим и одузео сервис српском тенисеру.

Марди Фиш је био конзистентан у својој тактици, сваку прилику користио је да изађе на мрежу што му је у највећем броју случајева доносило резултат. Американац је такође имао и сјајн проценат првог сервиса.

Међутим, низ грешака америчког тенисера, посебно из бекхенда, донео је Типсаревићу први гем на мечу. У том тренутку резултат је био 3:1 за најбоље рангираног америчког тенисера. До краја сета, и поред појачаног притиска Јанка Типсаревића на сервис Фиша, Американац је успео да одржи предност од једног гема која му је и донела први сет.

Овде треба истаћи да је Типсаревић био видно нервозан, оптерећен важношћу самог меча, и да му се током целог првог сета рука није потпуно опустила.

Други сет такође није добро почео за српског тенисера. Типсаревић је одмах на старту изгубио свој сервис, и постајало је све очигледније да ће му све теже бити да уђе у ритам на овом сусрету.

Фиш је, са друге стране, био доста солидан са основне линије и управо је тако задавао велике проблеме Типсаревићу.

Типсаревић је имао проблема са готово сваким ударцем, сервис аниеј био на потребном нивоу, и све укупно српски играч није личио на себе у већем делу овог сусрета.

Типсаревић је тек у четвртом гему другог сета, отприлике у периоду када се чинило да Србин и нема више снаге да се врати меч, стигао до прве брејк лопте, коју је и искористио и поравнао резултат на 2:2.

Следећи гем на свој сервис Типсаревић је одиграо јако добро, и по први пут је повео у мечу.

Нажалост, већ у следећем сервис гему уследио је опет пад у игри, како често бива са Типсаревићем он је чини се био психолошке природе, па је Фиш стигао до још једног брејка, другог у другом сету, трећег укупно. Испоставиће се одлучујућег, јер Типсаревић једноставно није имао више снаге да уради нешто значајније у овом мечу, који је сигурно био један од најбољих у његовој каријери.

Било како било, разлога за незадовољство нема, Типсаревић је овим полуфиналем ушао међу 20 најбољих тенисера света, где Србија сада има три представника.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи