Читај ми!

Новак наставља низ

Добијен је и први меч са места број један. У другом колу турнира у Монтреалу најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Руса Николаја Давиденка са 2:0. Противник у трећем колу је бољи из меча између Хрвата Марина Чилића и Аргентинца Хуна Мартина дел Потра.

Историјски меч за нашег тенисера. Први пут је играо као први играч света. Прилично је грешио од самог почетка. Међутим, брзо се тргао и ствари су дошле на своје место. Спасио је и сет лопту противника. Преокренуо је резултат и добио први сет. У другом Рус није имао шта да тражи. Одлична игра нашег тенисера, како је меч одмицао, Новак је био све сигурнији и заслужено славио.

Лош старт нашег тенисера. Новак је нервозно ушао у меч. Давиденко то користи и везује гемове. Експресно уз два брејка стиже до предности од 4:1. То као да је пробудило Новака. Ухватио је ритам и одмах вратио један брејк.

Коначно је прорадио први сервис, што је донело Новаку додатно самопоуздање. Диктира темпо, лако осваја свој сервис, а потом на сервис Руса долази до новог брејка и изједначења - 4:4.

Таман кад је сустигао противника, Новак улази у нови низ грешака и дозвољава противнику нови брејк. Ђоковић узвраћа, осваја две брејк шансе, пропушта их. Рус везује неколико снажних сервиса и стиже до сет лопте. Новак успева да је спаси. Уз нову грешка Давиденка, Новак осваја и трећу шансу, користи је за 5:5.

Наш тенисер не дозвољава ново иненађење, успева да освоји свој сервис и пребаци терет на Руса, који сада сервира за останак у мечу. Наш тенисер стиже до две сет лопте, не користи их. Уследила су још два изједначење након Давиденкове предности, а потом и трећа сет лопта за нашег тенисера. Користи је и после нешто више од сат времена игре осваја сет са 7:5.

Новак је кренуо силовоти у другом сету. После освојеног сервиса, стиже и до раног брејка и предности од 2:0. Давиденко покушава да узврати, осваја брејк лопту. Новак се не предаје, изједначење. Грешка нашег тенисера и нова шанса за Руса. Ђоковић потом везује три поена и успева да материјализује брејк - 3:0.

Нови гем, нове муке за Руса. Ђоковић после неколико изједначења прави нови брејк и стиже до предности од 4:0. Давиденко потом успева да врати један брејк и смањи предност нашег тенисера.

Новак поново одузима сервис Давиденка и сервира за меч. Осваја две меч лопте, користи прву за коначних 6:1 у другом сету.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи