Читај ми!

Чекајући Новака

Другог дана боравка наше Дејвис куп репрезентације у Халмштаду, где се наредног викенда игра четвртфинале најзначајнијег екипног такмичења у тенису, у коме Србија брани трофеј освојен децембра 2010. године, протиче у ишчекивању Но 1 вимблдонског победника Новака Ђоковића.

Сви у репрезентацији жељно очекују сусрет с Нолетом како би честитали другу из репрезентације на успеху, јер се нису видели од како је Ноле освојио престо на АТП листи и тријумфовао на најпрестижнијем тениском турниру.

Нашој експедицији у понедељак увече прикључио се Ненад Зимоњић, а Новак се очекује у уторак у послеподневним сатима.

Иначе, у Халмстаду су тимови домаћина Шведске и Србије одржале прес конференције. И док су се домаћи посленици "седме силе" бавили питањима везаним за отказивање најбољег шведског тенисера Робина Содерлинга, који је својим изостанком знатно ослабио шансе шведске репрезентације да може изненадити власнике "салатаре", уколико су неке шансе и постојале, али као прворазредно изненађење чак и да наступа Содерлинг, као и стањем у коме се нашао тенис домаћина. Савезни капитен Шведске репрезентације, Томас Енквист, својевремено финалиста Вимблдона у конкуренцији дублова, похвалио је однос Новака Ђоковића, који ће, иако уморан и, на неки начин, психички у великој мери испражњен, ипак доћи да игра и помогне репрезентацији у одбрани Дејвисовог трофеја.

"Импресионира озбиљност и однос српских тенисера према обавезама у репрезентацији, посебно Новака Ђоковића. Та жеља да игра, само недељу дана после највећег резултата у каријери је задивљујућа", рекао је Томас Енквист. "Што се тиче наших шанси у предстојећем мечу незахвално је прогнозирати, јер у спорту је све могуће. Србија је, несумњиво, фаворит, али ће играти под притиском, јер мора победити са 5:0 (?!)" рекао је кроз шалу Енквист.

На конференцији за медије српске селекције присуствовали су селектор Богдан Обрадовић, Виктор Троицки, Јанко Типсаревић, Ненад Зимоњић и Илија Бозољац. Домаћи новинари највише питања поставили су селектору Обрадовићу и Виктору Троицком. На питање новинара шта му је значила победа над Французом Микаелом Љодром у децембарском финалу Виктор је одговорио.

"То је један од најзначајнијих дана у мојој каријери и тријумф Србије и освајање Дејвисовог пехара имао је изузетно велики значај у земљи. Србија је велика спортска нација, а тенис је, захваљујући успесима тенисера и тенисерки постао спорт број један у Србији", рекао је Троицки.

Селектор Богдан Обрадовић је на питање шведских новинара да прокоментарише одсуство Робина Содерлинга одговорио.

"Не бавимо се проблемима противничке репрезентације јер је то њихова интерна ствар. Фокусирани смо на наш тим, припремамо се као и за сваки други меч, без обзира с ким играмо, а тренинзи иду према унапред утврђеном плану. Очекујемо победу, а веома је важно да су сви здрави и жељни наступа у овом сусрету. Посебно бих похвалио услове у којима ће се играти овај Дејвис куп сусрет" - рекао је селектор Обрадовић.

Данашњи тренинг српских тенисера почео је у опуштеној атмосфери, а играо се мали фудбал. Екипа „млађи" у којој су играли Јанко, Виктор, шпанер српског тима Глин Робертс и аташе српског тима Дарко Гагић победила је екипу „старији" коју је предводио селектор Обрадовић, а поред њега играли су члан српског стручног штаба Јован Лилић, кондициони тренер Влада Капларевић и физиотарапеут Милош Јелисавчић. Резултат тесан - 2:1. Победоносни поен донео је Гагић.

После тога рекета су се прихватили другови из победничке екипе малог фудбала, Јанко и Виктор. Поподневни тренинг отворили су Зимоњић и Бозољац, а онда су поново на терен изашли Виктор и Јанко.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи