Читај ми!

Државни врх честитао Новаку

Државни врх Србије честитао је Новаку Ђоковићу тријумф на грен слем турниру у Вимблдону и преузимање првог места на ранг листи најбољих тенисера света.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да је Ђоковић пример за све младе људе како се може доћи на светски врх.

"Не знам како могу да захвалим Новаку за све што је учинио за Србију и наш народ. Не може се описати колико његов успех значи нашој земљи. Ово је и пример колико су мукотрпни рад и дисциплина важни да би се остварио циљ", поручио је Тадић.

Председник Владе Мирко Цветковић истакао је да је "Србија поносна на Ђоковића", док потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић наглашава "понос и неизмерну срећу што су се упорност, рад и многа одрицања исплатили".

Градоначелник Београда Драган Ђилас подсећа како се радом и залагањем постижу врхунски резултати и остварују дечачки снови, наводећи да је "цео Београд стрепео и радовао се Ђоковићем и да ће тако бити и убудуће до неких нових победа''.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић истиче "понос којег данас осећа сваки грађанин Србије", и додаје да је Ђоковићев тријумф "потврда да је Србија земља врхунског спорта која се са правом налази у врху светског тениса".

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац честитао је најбољем српском и светском тенисеру Новаку Дјоковићу освајање Вимблдона.

"Ноле, најискреније честитке на величанственом успеху. Освајањем Вимблдона остварио си свој сан, али и донео радост читавој нацији. Било је само питање времена када ћемо ти честитати на чињеници да си нови број један", написао је Дивац. Он је пожелео Ђоковићу да "настави у овом ритму и да у пуној форми дочека Олимпијске игре у Лондону".

"Верујем да ћеш на вимблдонској трави поновити овај успех и са Олимпијским тимом Србије", поручио је Дивац и посебно честитао Новаковом тиму који је био уз њега на путу до светског врха.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић допутоваће сутра из Лондона у Београд, а свечани дочек биће организован од 20 сати на платоу испред градске Скупштине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи