Читај ми!

Србија слави Новака

Тријумф Новака Ђоковића над Рафаелом Надалом у финалу грен слем турнира у Вимблдону проузроковао је експлозију одушевљења међу Београђанима као и широм Србије. Новакова победа такође се славила и у градовима Републике Српске али и у свим земљама света где живе Срби.

Одмах по завршетку фантастичног и узбудљивог меча, у Београду, заорили су се узвици "Ноле, Ноле, Србија, Србија", а до тада приметно опустеле улице у центру града спонтано су испунили аутомобили са укљученим сиренама, окићени националним заставама.

У препуним баштама кафића атмосфера подсећа на време када су државне фудбалске и кошаркашке репрезентације учествовале на првенствима света. Још за време меча одједном су сви постали стручњаци, овога пута за тенис, па су се могли чути савети како би Новак требао да одигра наредни поен.

"Шаљи му лопте на бекхенд, ту је Надал слабији. Новаче, не можес тако са њим", нервирали су се посматрачи.

На улицама је било мало младих, који су приковани за ТВ екране нетремице посматрали дуел два врхунска тенисера. Пролазници су застајали на тренутак, чекали да се заврши занимљив поен, а затим ужурбаним ходом настављали да заврше своје обавезе. Из кафића су се могли чути уздаси, многи су се хватали за главе, али су на крају, попут Ђоковића, са подигнутим рукама и чврсто стегнутим шакама прослављали поене фантастичног српског аса.

Када је Ђоковић освојио одлучујући поен, заорило се "Србија, Србија, Ноле мајсторе", а махом млади уз песму и скандирање испунили су улице у централном делу Београда.

Возачи аутобуса, таксија и остали учесници у саобраћају трубе кроз цео град и на тај начин прослављају нову победу српског тениског мајстора, од понедељка званично првог играча света. На Тргу републике, традиционалном месту окупљања после великих успеха наших спортиста, већ се окупило више стотина усхићених младића и девојака.

Огрнути државним заставама, уз песму отпоздрављају вршњацима из отворених аутомобила који круже околним улицама и сиренама стварају карневалску атмосферу.

Република Српска слави Ђоковићев тријумф

На улицама Бања Луке прославља се победа Новака Ђоковића на Вимблдону.

Млади овог града крећу се у колони возила с упаљеним сиренама и заставама Србије и РС. Узвикују: Ноле, Ноле, Први на свету.

Весело је и у овдашњим баштама ресторана, где се организовано гледао пренос из Лондона. Победа Ђоковића слави се и у другим градовима Републике Српске.

Чачани бурно славили Ђоковићев тријумф

Чачани су бурно прославили велику победу Новака Ђоковића против Рафаела Надала у финалу Вимблдона.

Чим је велики меч два најбоља тенисера света завршен, ођекнуле су експлозије разних пиротехничких средстава, а чуо се и понеки пуцањ из ватреног оружја. Радовали су се сви, од школске деце до најстаријих житеља града на Западној Морави, у коме тенис има много поклоника. Највише се славило по бројним кафићима, а после завршеног меча оживеле су и до тада готово опустеле улице.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи