Само број 1 може да добије Надала

Вимблдон има новог краља, пише шпанска Марка, после победе Новака Ђоковића над херојем те државе Рафаелом Надалом у финалу на централном терену Ол Ингландс клуба. Само најбољи на свету може да победи Надала.

Шпански медији, логично не претерано одушевљени због пораза Рафе Надала, пишу у суперлативима о игри Новака Ђоковића у Вимблдону. Само број 1 може да добије Надала и Нови краљ Вимблдона, пише Марка.

"Ол Ингландс клуб је још једном био поприште борбе тренутно двојице најбољих тенисера... 28. поглавље борбе ових тенисера припало је Ђоковићу", пише шпански спортски дневник, наглашавајући да је српски тенисер ове сезоне порашен само једном.

Мундо депортиво, непосредно после меча, објавио је само велику слику српског тенисера уз наслов: "Ђоковић шампион".

"Ђоковић срушио Надала", пише Ел Паис, наводећи да је Новак у "маниру титана, бљештавом игром бриљантно освојио титулу шампиона Вимблдона". 

Британска штампа, понекад помало и резервисана када су успеси спортиста који не долазе са Острва у питању, се овога пута предала таласу одушевљења који је завладао глобалним медијским етром. Дејли Мејл (Daily Mail) говори о импресивној игри Ђоковића, који је поесбно у прва два сета напросто доминирао.

"Србин је суверено најбољи ренисер у овом тренутку, то више нико и не доводи у питање. Не постоји бољи начин да се неко попне на тениски трон".

Гардијан (Guardian) говори о "финалу, на тренутке, невероватног квалитета, које је само потврдило оно што већ цео тениски свет зна, да је Новак Ђоковић најбољи тенисер света".

Телеграф (Telegraph) свој текст почиње реченицом која каже да је "трава за краве и српске тенисере", алудирајући на чувену изјаву легендарног Ивана Лендла, познатог као неко ко није волео Вимблдон као играч.

"Док се испуњавао Ђоковићев дечачки сан о освајању Вимблдона, нико на стадиону није доводио у питање ко је најбољи тенисер данашњице", наводи се у тексту.

"Новак крунисани шампион Вимблдона", пише Сан (The Sun) у тексту који говори о супериорности српског тенисера у овој години.

"Ђоковић крунисао успон на тениски престо", наводи се у тексту Индипендента (The Independent).

Амерички ESPN говори о "новом светском поретку".

"Ово финале, 125. по реду, по свој прилици донело је велику промену у односу снага у светским оквирима. Ђоковић је победио Надала на осам од претходних 10 мечева, пет пута у низу, и сада нико не би смео да има дилеме ко је тенисер број 1", наводи се у тексту.

Спортс Илустрејтед (Sports Illustrated) истиче "сјајно кретање и невероватан дијапазам удараца као кључне у победи Ђоковића".

"Ђоковић је играо без већих осцилација, играо је самоуверено и домирао је тереном, баш као што се и очекује од светског броја 1", каже се у тексту.

Најутицајнији дневни лист у Америци Њу Јорк Тајмс (New York Times) на својој интернет страни преноси да је Ђоковић прекинуо владавину Рафаела Надала, дугу 102 недеље, и да је сада само питање колико ће и сам остати на трону.

Француски Лекип (L'Equipe) истиче како су "дечачки снови најтеже оствариви, али да за мали број оних који у томе успеју нема веће сатисфакције у животу". Овај лист се такође осврће на бриљантну сезону српског тенисера, као и на сјајно издање у самом финалу Вимблдона.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи