Читај ми!

Хитно, хитно хитно, Ноле је најбољи

Светски медији под ознаком "хитно" доносе вести о победи најбољег српског тенисера Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона и преузимању првог места на АТП листи. Брилијантан, одличан, величанствен, доминантан... Само неки од суперлатива који се користе у опису нашег тенисера. Ово је први пут да један играч осваја место број један у завршници Виимблдона.

Новак је доказао да је тренутно најбољи тенисер света, а од понедељка ће то бити и званично. У анализи меча неизоставна је и комбинаторика која каже: Ђоковић у случају да освоји трофеј имаће 13.285 поена, а ако изгуби 12.485. За разлику од њега, досадашњи тениски краљ Надал имаће 12.070 у случају победе, а 11.270 ако изгуби у финалу, а ако буде поражен у полуфиналу имаће 10.900 бодова.

Ројтерс је у ургентиној вести навео да је "Ђоковић у драматичном мечу засенио бриљантне акробације Цонге, пласирао се у прво финале Вимблдона и обезбедио место број један на АТП листи"

Франс Прес је подсетио да је Ђоковић једини тенисер коме је за последњих седам година пошло за руком да на светском трону смени до сада неприкосновене Шпанца Рафаела Надала и Швајцарца Роџера Федерера.

Француски спортски дневник "Л'Екип" истиче да је Ђоковић једним ударцем остварио два велика циља - финале Вимблдона и место број један.

"Ђоковић је на врх тениског Монт Евереста поставио српску заставу, као 25. играч у историји АТП-а.", истиче се у француском листу.

Британски ББЦ (Би-Би-Си) констатује да је Ђоковић "прегрмео" Цонгу и на месту број један заменио Надала.

"Ђоковић је доминирао после тесно добијеног првог сета, али је Цонга на махове бриљирао, што га је одржало 'у животу ' до четвртог сета, у којем није успео да задржи восоку форму. За разлику од њега, Ђоковић је сачувао присебност, концентрацију и најбоље ударце за крај којима је обезбедио место у финалу", истиче Би- Би-Си.

Шпански медији такође на ударним местима објављују вести о успеху српског тенисера. "Марка" се фокусирала на значај подршке коју Ђоковић има током читаве каријере.

"Ђоковић се по освајању меча ударио у груди показујући на срце и потражио погледом родитеље Дијану и Срђана, браћу Марка и Ђорђа и девојку Јелену Ристић - своје највеће изворе снаге", истакла је "Марка" додајући да је у тиму који стоји уз првог тенисера света и његов тренер Марјан Вајда.

Италијанска "Газета дело спорт" у тексту под насловом "Ђоковић погодио две мете" истиче да је српски тенисер до великог успеха дошао са 24 године, колико је имао и Матс Виландер када је 1989,. године сишао са трона.

Италијански лист истиче да је истоцна Европа дала петог играча на месту број један у историји АТП-а, после Румуна Илије Настасеа, Чеха Ивана Лендла, и двојице Руса Јевгенија Кафељникова и Марата Сафина.

Такође, италијански лист наводи да је ово први пут да један играч осваја место број један у завршници Виимблдона.

Истиче се да ће Ђоковић у случају да освоји трофеј имати 13.285 поена, а ако изгуби 12.485.

За разлику од њега, досадашњи тениски краљ Надал имаће 12.070 у случају победе, а 11.270 ако изгуби у финалу, а ако буде поражен у полуфиналу имаће 10.90 бодова", објавила је Газета дело спорт.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи