Читај ми!

Надал растужио Британију

Рафаел Надал, лакше него што се очекивало, савладао Ендија Мареја и у недељу ће бранити титулу освојену прошле године. Мареј био достојан противник само у првом сету, у наредна три Надал просто летео по терену. У недељу велико финале између старог и новог тениског краља - Рафаел Надал против Новака Ђоковића.

Велика Британија и даље чека шампиона Вимблдона. Оно што је Фред Пери урадио 1936. године, ове године сигурно неће остварити Енди Мареј. Рафаел Надал, после изгубљеног сета, почистио Шкота са терена (5:7, 6:2, 6:2, 6:4) и у недељу ће бранити трофеј освојен прошле године.

Централни терен био је поприште, надали су се Британци, историјског меча. Хенманово брдо било је препуно, све очи упрте у Ендија Мареја, од кога се очекивало да напокон савлада Рафаела Надала и пласира се у финале најстаријег турнира на свету.

И добро је почело за Мареја. После велике борбе у првом сету, када су већ сви очекивали тај-брејк, Шкот користи један слабије одиграни сервис-гем Надала и долази до брејка, али и до вођства од 1:0 у сетовима.

Сет који је изгубио као да је пробудио Надал, који је почео да игра као да је краљ траве. Ударци Шпанца деловали су све сигурније, кретање је било беспрекорно, док се Мареј углавном трудио да остане у поенима.

У другом и трећем сету, Надал је по два пута одузимао сервис Мареју и прилично лако дошао до преокрета и вођства од 2:1.

Четврти сет, од којег је Мареј очекивао велику борбу, почео је брејком, али поново је Надал био тај који је одузео сервис противнику. Мареј је био надомак узвраћања истом мером, али је Шпанац данас једноставно био бољи ривал.

Надал је сигурном игром освојио четврти сет, чиме се поново нашао у вимблдонском финалу, где ће се у недељу супроставити новом "броју један" Новаку Ђоковићу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи