Читај ми!

Јанко у финалу

Јанко Типсаревић је у финалу АТП турнира у Истбурну, пошто је у полуфиналу савладао Јапанца Кеија Нишикорија са 6:2, 6:4. Данас игра и за први АТП трофеј, против Италијана Сепија.

Српски тенисер је до свог другог овогодишњег финала стигао сигурном и прецизном игром, која се углавном заснивала на ударцима са основне линије.

Јапански тенисер једноставно, није успевео да "прочита" игру Типсаревића, чији су му форхенди и бекхенди били нерешива "енигма" током читавог меча.

Типсаревић је већ у трећем гему првог сета одузео сервис противнику, да би до другог брејка дошао у седмом гему (5:2), и онда рутински окончао сет својим сервисом.

Наш тенисер је у истом, "брејк" ритму наставио да игра и у другом сету, одузевши сервис Нишикорију већ у првом гему. Предност једног брејка испоставила се као довољна за коначну победу нашег тенисера који је на крају искористио прву меч лопту ефектним сервис винером и тиме отворио врата финала.

Типсаревић ће данас у борби за титулу играти са 51. играчем света Италијаном Андреасом Сепијем, који је био бољи од Руса Игора Куњицина са 6.4, 2.6, 6:4.

Наш тенисер се до сада три пута састајао са Сепијем, и сва три пута био успешнији.

Типсаревићу ће то бити четврто финале АТП турнира у каријери. Српски тенисер претходно је поражен у Москви 2009, у Хертогенбошу 2010. и у Делреј Бичу ове године.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи