Читај ми!

Шоу легенди

Новак Ђоковић је на Ролан Гаросу поново привукао пажњу медија. Додуше, сада му је помогао и легендарни Џон Мекинро, који је спаринговао са српским тенисером на једном од терена. Овај сусрет привукао је велику пажњу гледалаца. Са друге стране, Тони Надал, стриц и тренер Рафе, признао је да су порази од Ђоковића пољуљали самопоуздање његовог братанца.

Ненајављена посета Џона Мекинроа претворила је тренинг Новака Ђоковића у својеврстан забавни програм за бројне поклонике тениса окупљене у среду на терену 18 Ролан Гароса.

Мекинро је чак спаринговао Новаку, а шале су сустизале једна другу. Овим сјајним гестом легендарни Велики Мек пружио подршку нашем тенисеру у јуришу на обарање његовог рекорда, али и показао да велики остају легенде и кад нису на трону.

Славни Американац и даље је власник рекорда од 42 узастопне победе у сезони. А Ђоковић ће у петак, у полуфиналу Ролан Гароса, имати прилику да изједначи тај резултат, уколико савлада Роџера Федерера.

Један наспрам другог нашла су се два већ легендарна шармера и одлична тенисера. Одиграли су неколико поена духовито коментаришући потезе и забављајући публику. Ноле се шалио на свој рачун, посебно после изгубљеног поена у дуелу на мрежи, а Џо се карактеристично "љутио" на себе после изгубљеног поена. Дуел су завршили осмесима, а наш шампион је, нешто касније, био изненађен сазнањем да је Мејинро освојио чак и 78 титула у дублу.

Иако до новог финала Новака и Надала чекају две тешке препреке, медији још пре почетка турнира причају о новом судару два, тренутно најбоља тенисера света.

И док је самопоуздање Ђоковића пред меч са Федерером на високом нивоу, шпански тенисер је после четири узастопна пораза у финалима од Ђоковића уздрман. Ово је признао и Надалов стриц и тренер, Тони Надал, који је рекао да су се порази од Ђоковића негативно одразили на самопоуздање његовог братанца.

"Нормално је да све ово утиче на његово самопоуздање. Порази од Ђоковића у финалима Индијан Велса, Мајамија, Мадрида и Рима су створили зачарани круг око њега. Не може да каже да игра довољно добро да освоји турнир, као што је то пре био случај", рекао је Тони.

Он је рекао да је решење за излазак из кризе мирнија игра његовог братанца.

"Рафа није био потпуно концентрисан у финалу Индијан Велса, а пре тога је играо добро. Играо је одлично у првом сету, а онда необјашњиво стао. И у Мајамију је био близу победе, али су одлучивали поени. Онда су дошли и мечеви на шљаци и још тежи порази. Тада се створио тај круг. Нисмо пронашли осећај за лоптицу. Она је у реду, проблем је у нашим рукама. Дијагнозу имамо, а потребно нам је решење за мирнију игру", закључио је Тони.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи