Читај ми!

Надал прескочио Содерлинга

Надал, у дуелу са тенисером који му је нанео и једини пораз у Паризу, доминирао од првог до последњег поена и сасвим заслужено иде у полуфинале. Швеђанин јако блед и некарактеристично неубедљив, осим можда у трећем сету. Прво полуфинале у пет година у коме се налазе прва четири играча света.

Рафал Надал запушио је уста свима који већ дуже сумњају у његову форму. Надал је напросто растурио, посебно у прва два сета, на овом турниру иначе јако доброг Содерлинга и тако је отворио себи врата полуфинала.

Шпанац, који јуриша на своју шесту титулу у Паризу, поново је заличио на тенисера који на овом турниру, до сада, има само један пораз.

Меч против тенисера кога је победио у прошлогодишњем финалу сада поново актуелизује дуел коме се нада цео тениски свет, финале у коме ће се поново састати Надал и Ђоковић.

Надал је победио у мечу са три сета, а резултат је био 6:4, 6:1 и 7:6, што га је довело до полуфинала, првог у пет година у коме се налазе прва четири играча света.

Светски број један, који је и једини пут поражен у Паризу управо од стране Швеђанина, контролисао је меч од првог, па све до последњег поена.

Меч је отврио брејком, исто је поновио и у трећем гему првог сета и већ тада питање победника се више није постављало.

Кажу да је Содерлинг најбољи када опусти руку и када се фокусира на игру са основне линије, тако је и почео други сет и узео први гем али је ту и стао. Надал је направио серију од шест гемова и повео је са 2:0.

У последњем сету видели смо последњи трзај Содерлинга, оба тенисера су разменила по брејк, па је сет отишао у тај брејк.

Надал је и тада доминирао и сасвим заслужено је славио. Као што је већ речено у полуфиналу се састаје са Британцем Ендијем Марејом.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи