Читај ми!

Зимоњић и Среботникова у финалу

Србија је добила првог финалисту Ролан Гароса. Ненад Зимоњић је у микс дублу, у пару са Катарином Среботник, савладао Рускињу Нађу Петрову и Шкота Џејмија Мареја са 2:0, по сетовима 7:6, 7:6. Зимоњић ће тако са Среботниковом бранити титулу на овом турниру, освојену прошле године.

Ненад Зимоњић и Словенка Катарина Среботник на прагу су да одбране титулу у мешовитом дублу на Ролан Гаросу. Они су у полуфиналу турнира савладали Рускињу Нађу Петрову и Шкота Џејмија Мареја са 2:0, по сетовима 7:6, 7:6.

До тријумфа Зимоњић и Среботникова нису дошли лако, имајући у виду чињеницу да су оба сета добили у тај-брејку.

У првом сету оба пара су користила предност сервиса и освајали гемове. То је трајало до седмог гема, када су Зимоњић и Среботникова успели да направе брејк и поведу са 4:3. Иако се тада чинило да је крај сета близу, Петрова и Мареј узвраћају брејком већ у наредном гему, и враћају резултат у "егал". Имајући у виду да до краја сета није било више изненађења, морао је да се игра тај-брејк.

И у том делу игре водила се велика борба, а концентрација је прво попустила Петровој и Мареју, што су Зимоњић и Среботникова искористили и решили сет у своју корист са 7:4.

Други сет боље су отворили Мареј и Петрова, који су на старту направили брејк. Они су држали брејк предности све до осмог гема, када Зимоњић и Среботникова одузимају сервис противницима и изједначују резултат на 4:4. До краја другог сета оба пара су изменила још по један брејк, тако да је и овај део игре морао да се одлучи после тај-брејка.

И овде је до изражаја дошла психичка стабилност Зимоњића и Среботникове, који су веома брзо дошли до предности од 6:1, и до пет везаних меч лопти. Последњи покушај да избегну пораз Петрова и Мареј су покушали када су узели четири узастопна поена и смањили резултат у тај-брејку на 6:5. Ипак, српско-словеначки пар користи пету меч лопту и завршава овај тежак меч.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи