Читај ми!

Троицки: Веома сам разочаран

Српски тенисер Виктор Троицки пропустио је ретку прилику да се пласира у четвртфинале гренд слем турнира у Ролан Гаросу, јер је Британца Ендија Мареја имао "у руци" и недостајао му је само корак до највећег успеха у каријери.

У наставку јуче прекинутог меча због мрака Троицки је у петом сету имао предност од 5:2, али му је у преломним тренуцима пала концентрација, па је од "готовог направио вересију".

"Веома сам разочаран. Тешко ми пада овај пораз, можда ми је и најтеже у досадашњој каријери. Био сам нервозан, противник је то умео да искористи", изјавио је нерасположени Троицки.

Други рекет Србије осврнуо се на неуобичајену ситуацију када је у петом сету освојио поен при резултату 3:2 и 0:15, а судија наложио да се поново одигра након што је дечак сакупљач лоптица раније ушао на терен.

"Тако нешто до сада нисам видео, верујем да никада таква ситуација није виђена ни на ТВ. Дете је само скочило и 'упрскало' мој поен, али не могу да га кривим. Само сам био мало разочаран", рекао је Троицки.

Он је истакао да Мареј није урадио ништа лоше када је након тог малог инцидента наставио да игра.
"Клинац је то ненамерно урадио, а Мареј је само наставио да игра. Исто бих урадио и ја да је била обрнута ситуација. Невероватно је, међутим, како сам грешио у наставку сета, био сам заиста претерано нервозан", рекао је Троицки.

Мареј је после меча био усхићен, јер је смогао снаге да направи велики преокрет и врати се "из мртвих".

"Направио сам невероватан повратак. Борио сам се знајући да морам да будем агресиван, јер сам имао велики заостатак. На срећу, ствари су се окренуле у моју корист", изјавио је четврти тенисер света.

"Троицки је играо заиста добро. Међутим, нисам се предавао ниједног тренутка, иако сам се помало плашио погоршања повреде чланка. Служили су ме ударци, а противник је постајао све нервознији и на крају сам успео", рекао је Мареј.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи