Зики и Лодра у полуфиналу

Ненад Зимоњић и Микаел Лодра, након изгубљеног првог сета, подигли су ниво своје игре и, нарочито у трећем сету, декласирали су амерички пар Липски и Рам. Ово је велики успех за српског тенисера који се претходно пласирао и у полуфинале мешовитог дубла у пару са словенком Среботниковом. Коначан резултат, 2:1, по сетовима 2:6, 6:3, 6:1. Противници у полуфиналу су Мирни и Нестор.

Да овај дан и не буде толико лош када је српски учинак српских тенисера на Ролан Гаросу побринуо се Ненад Зимоњић који се у пару са Французом Микаелом Лодром пласирао у полуфинале у дубл конкуренцији након фуриозног другог и трећег сета.

Први сет није донео игру какву је сигурно прижељкивао српско-француски пар. При резултату 2:2, виђен је и први брејк, након чега су Липски и Рам освојили све гемове до краја.

Други сет су Зимоњић и Љодра отворили далеко сигурније и агресивније што им је било довољно да поведу са 3:0. До краја није виђен ниједан брејк па је сет завршен резултатом 6:3.

Трећи сет је донео потпуну доминацију у игри Лодре и Зимоњића. У прва три гема није било брејка али од тог тренутка, при резултату 2:1, српско-француски пар осваја сваки гем и потпуно заслужено одлази у полуфинале.

Зимоњићу ће то бити друго полуфинале на овом Ролан Гаросу јер се већ пласирао међу четири најбоља пара у категорији мешовитог дубла играјући са Катарином Среботник.

Зимоњић и Лодра ће се у борби за финале састати са белоруско-канадским дублом Макс Мирни-Данијел Нестор, који је савладао шведско-румунски пар Роберт Линдштет-Хорија Такау са 2:0 (6:4, 6:2) 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи