Читај ми!

Још победа до рекорда

Пала је и 41. победа, а до изједначавања рекорда по броју узастопних мечева без пораза, који држи Џон Мекинро, Новака Ђоковића дели још само један тријумф. Последњи који је капитулирао пред српским тенисером је Француз Ришар Гаске, који је поражен са 3:0, по сетовима 6:4, 6:4, 6:2.

Ако се неко надао да би Ришар Гаске, уз помоћ домаће публике, могао да буде тај тенисер који ће прекинути Новаков низ непобедивости, већ после првог гема било му је јасно да од тога нема ништа.

И на овом мечу српски тенисер је демонстрирао силу, савладавши противника са 3:0, по сетовима 6:4, 6:4, 6:2. Цео посао са Гаскеом Ђоковић је без већих проблема завршио за нешто више од сат и по и укњижио четврту победу у пет међусобних дуела.

Српски тенисер је добро отворио меч, тако да је већ у првом гему одузео сервис противнику. Изгледа да је то био и преломни моменат у првом сету, јер до краја није више било брејка ни на једној страни.

Гаске је правио проблема српском тенисеру у шестом гему, када је имао две брејк лопте. Ипак, Ђоковић се извукао из тешке ситуације, спасао сервис и повео са 4:2. До крај сета није више било изненађења, тако да је Ноле, после 36 минута, први сет решио у своју корист са 6:4.

У другом сету оба тенисера су на почетку освајала гемове не свој сервис. Ипак, први је попустио француски тенисер, који је при резултату 3:3 изгубио сервис. Гаске је у том делу игре направио три везане неизнуђене грешке и практично поклонио гем српском тенисеру.

Новак је повео са 4:3, затим је брејк материјализовао освојеним гемом на свој сервис којим је стекао недостижну предност од 5:3. Француз је успео да освоји само још један гем на свој сервис, док је српски тенисер, већ у наредном гему оверио освајање сета са 6:4. Занимљиво је да је други сет трајао само минут дуже од првог.

У трећем сету игра Гаскеа се скроз распала. Успео је Француз да освоји само први гем на свој сервис, да би онда контролу над сетом преузео српски тенисер, који је добио наредних пет гемова. Могао је Ноле цео посао да заврши у седмом гему, када је при резултату 5:1 и сервису противника имао две меч лопте, које је Гаске, ипак, спасао.

Тиме је Француз одложио неизбежно само за неки минут, јер је Ђоковић већ наредни гем на свој сервис без проблема освојио и добио и трећи сет са 6:2. Ово је био и најкраћи сет који су одграли на мечу и трајао је 33 минута.

После ове победе Нолету остаје још један тријумф да изједначи рекорд по броју узастопних победа у години који држи Џон Мекинро са 42 везана дуела без пораза.

Број коментара 69

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи