Читај ми!

Виктор спреман за Мареја

Виктор је претрчао и Долгополова. У трећем колу Ролан Гароса савладан је Украјинац Александр Долгополов са 3:1. Сигуран сервис и фантастично кретање нашег тенисера је решило меч. Противник у осмини финала је Енди Мареј.

Троицки иде корак даље, у осмину финала. Одличном игром са малим падом у другом сету, наш тенисер показао да је бољи од Долгополова. У изјеначеној игри Виктор је имао више снаге и концентрације и решио меч у своју корист.

На старту меча оба тенисера су сигурна. Освајају по два сервиса. У петом гему на сервис Украјинца Виктор користи прву брејк лопту, предност. У наредном гему дуплом сервис грешком наш тенисер је поклонио противнику брејк шасу, коју овај користи и враћа брејк.

Виктор је све сигурнији, почео је да "чита" противника. При резултату 4:4 наш тенисер користи другу брејк шансу и поново има предност. Виктор је сервирао за сет, успева да се извуче из 0:30 и реши сет у своју корист 6:4. Сет је трајао 37 минута.

На старту другог сета Троицки пропушта две брејк шансе. Долгополов узвраћа, користи другу брејк шансу и сада он има предност. Украјинац потом материјализује брек. Након освојеног свог сервиса Виктор напада противников, осваја три везане брејк шансе,, користи трећу и враћа брејк

Долгополов поново преузима иницијативу, осваја свој сервис, а на сервис Виктора користи четврту брејк лопту и поново има предност..Украјинац је потом сервирао за сет и без проблема осваја гем за 6:3 у другом сету.

Трећи сет Виктор је почео знатно ангажованије. У четвртом гему прави брејк и стиже до предности. Троицки потом материјализује брејк и води са 4:1. При резултату 5:2 Троицки пропушта сет лопту на сервис противника. Потом добија свој сервис без изгубљеног поена, 6:3 у трећем сету.

У наставку меча водила се изједначена борба све до резултата 3:3, када на сервис Украјунца Виктор не користи прву , а потом осваја још једну брејк шансу, коју користи и прелази у вођство. Потом без изгубљеног поена осваја свој сервис, 5:3. На сервис противника Троицки не користи шест меч лопти.

Уследио је Викторов сервис за меч. Лагано са само једним изгубњеним поеном решава гем и меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

Наредни противник је Енди Мареј.  Британац је у трећем колу лако савладао Немца Михаела Берера са 6:2, 6:3, 6:2 и изборио место међу 16 најбољих на Отвореном шампионату Француске.

Троицки и Мареј до сада су се састали три пута и Британац је добио сва три меча, и то без изгубљеног сета. Пре три године у Санкт Петербургу било је 6:3, 6:3, годину дана касније у Мајамију Британац је славио са 6:1, 6:0, а последњи пут састали су се на Вимблдону, такође 2009. године када је резултат био 6:2, 6:3, 6:4.

Међутим, од тада се много тога променило и сигурно је да Мареј у понедељак, када би требало да се игра меч неће имати тако лак задатак.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи