Читај ми!

Нолетова 40. победа

После два дана тешке битке, Новак Ђоковић је стигао до 40. узастопне победе ове године. Последњи који је капитулирао пред српским тенисером је Хуан Мартин дел Потро, који је поражен са 3:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3, 6:2. Следећа препрека Ђоковићу на Ролан Гаросу биће домаћи тенисер Ришар Гаске.

До нове победе у низу коме се не назире крај, Новак Ђоковић је дошао преко сјајног Аргентинца Хуана Мартина дел Потра. После дводневне борбе, која је почела у петак, завршни ударац српски тенисер је задао у суботу поподне, победивши Аргентинца резултатом 3:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:3, 6:2.

Првог дана виђена је изједначена борба два сјајна играча. Меч је сервисом отворио наш тенисер. Нервозан  Новаков почетак, трећом неизнуђеном грешком омогућио је противнику брејк лопту. Ђоковић не дозвољава изненађење на старту успешно се брани и осваја гем. У наредном гему наш тенисер не користи брејк шансу.

Новак се враћа у меч, осваја гем без изгубљеног поена. На сервис Дел Потра Новак осваја три везане брејк шансе, користи прву за 3:1. Наш тенисер потом материјализује брејк.

Аргентинац успева да прекине Ђоковићеву серију  и смањи на 4:2. На сервис противника Новак пропушта прву сет лопту. На свој сервис Ноле је сигурнији осваја га за коначних 6:3 у првом сету.

После уводних гемова у другом сету Аргентинац први има прилику за брејк, Новакова дупла сервис грешка, брејк - 1:3. Новак покушава да узврти, не користи две брејк прилике и противник успева да материјализује брејк.

Аргентинац стиже до предности од 5:2, Новак смањује. Уследио је сервис Дел Потра за сет, Ђоковић осваја две везане прилике да врати брејк. Уследила су три савршена сервиса противника, који преокреће резултат и осваја прву сет лопту. Још један одличан сервис, 6:3 у другом сету за Дел Потра.

Тада је велика борба два тенисера прекинута због мрака, а победник се очекивао дан касније. Изгледа да је ова пауза више одговорала српском тенисеру, који је у наставак дуела ушао спремнији.

Наставак није био лак, јер су оба тенисера на почетку били сигурни на својим сервисима, а прву шансу да направи брејк имао је Дел Потро. Аргентински тенисер је у петом гему при резултату 2:2, имао две брејк лопте, које је Новак успео да спасе и поведе са 3:2.

То је изгледа мотивисало Ђоковића да већ у наредном гему одузме сервис Аргентинцу, а затим и да освоји наредни гем на свој сервис и стекне велику предност од 5:2. Све што је Дел Потро у овом сету успео је да освоји још један гем на свој сервис, док је Ђоковић већ у наредном завршио посао, освојивши сет са 6:3. Овај део игре трајао је 40 минута.

У четвртом сету се краће чекало на брејк. После почетних 1:1, у трећем гему, Ђоковић одузима сервис Дел Потру и долази до предности од 2:1. У овом гему српски тенисер је имао две везане брејк лопте, али кључни поен донео му је противник који је направио дуплу сервис грешку.

После овога игра Дел Потра се распала, док је српски тенисер без проблема контролисао ситуацију на терену. Прво је Ђоковић освојио гем на свој сервис, а затим направио још један брејк и повео са 4:1.

Дел Потро се ипак није предавао, а његов одговор је стигао већ у наредном гему, када је успео да узврати брејк српском тенисеру и смањи на 4:2.

То је изгледа ипак био последњи трзај Аргентинца који је одмах после брејка, трећи пут у сету изгубио свој сервис и довео српског играча на праг тријумфа.

Последњи ударац Новак је задао у осмом гему, на свој сервис, када је, после краће борбе, маестралним дроп шотом освојио последњи поен и освојио сет са 6:2.

Тако су навијачи у Србији избројали до броја 40, а ову серију без пораза Новак ће имати шансу да настави већ у недељу када ће му противник бити Ришар Гаске.

Број коментара 203

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи