Читај ми!

Јелена у трећем колу

Једина преостала српска тенисерка на Ролан Гаросу, Јелена Јанковић, успела је да се пласира у треће коло турнира. Јелена је, после 79 минута игре, у другом колу савладала Веру Душевину са 2:0, по сетовима 6:3, 6:2. У наредном гему противница Јелени биће Американка Бетани Матек Сандс. Јелена успешна и у дублу.

Ако је претходни дан био лош за наше тенисерке, овај је прошао добро. Једина преостала српска тенисерка на Ролан Гаросу, Јелена Јанковић, после победе над Вером Душевином, пласирала се у треће коло турнира. Јелена је после 79 минута игре савладала Душевину са 2:0, по сетовима 6:3, 6:2.

Највећа борба виђена је у првом сету, где су противнице, одмах на старту, размениле по један брејк. После тога обе тенисерке су, без већих проблема, освајале своје сервис гемове. Таква ситуација је трајала до осмог гема, када је Јелена одузела сервис Душевини и повела са 5:3.

Већ у наредном гему, српска тенисерка рутински је привела сет крају.

У наредни сет Јелена је ушла са већим самопоуздањем, што се видело на самом старту када је направила брејк. Иако је Рускиња у наредном гему вратила брејк, већ у трећем гему Јелена поново одузима сервис противници и долази у вођство од 2:1.

После тога српска тенисерка рутинском игром проводи сет крају. Јелена долази до предности од 5:1, и пропушта прилику да већ у седмом гему заврши цео посао. Тада је Душевина некако успела да узме гем на свој сервис и смањи на 5:2.

Оно што је пропустила у претходном, Јелена је завршила у наредном гему, када је узела последњи гем на свој сервис и дошла до победе од 6:2.

Јанковићева ће у трећем колу играти против Бетани Матек Сандс из Сједнињених Америчких Држава, која је била боља од земљакиње Барбаре Лапченко са 2:1 у сетовима.

Јелена је била успешна и у дубл конкуренцији. Заједно са Рускоињом Анастасијом Пављученковом пласирала се у друго коло, после победе над француским паром Корне/Разано, резултатом 2:0 (6:3, 6:2).

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи